изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:37 EEST
ИЗЛОЖБА НА КОТКИ „ТОП САТ НА БАЛКАНИТЕ“ В АЛБЕНА    
Новини На 14 и 15 юли в Албена ще се проведе XXI и XXII Международна изложба на котки „TOP CAT на Блаканите“. Изложението е в  Културно-информационния център на ваканционното селище.Изложбата е организирана от Съюза на фелинолозите в гр. Варна. Участващите котки ще се оценяват от международни експерти: Янина Мельникова от Беларус, Анна Рудакова от Русия и Алина Ингор от България.


Заповядайте при нас, за да се потопите в прекрасния свят на котките. Ще имате възможност да видите различни породи котки, включително редки и екзотични видове, както и ,ако някой пожелае, би могъл да си купи коте.
Цена на билета: за възрастни - 10 лв.; за деца на възраст до 6 години -  безплатен; за пенсионери и хора с увреждания – безплатен.


Можете да правите снимки по време на изложението, без да използвате светкавица!
Изложбата включва котенца от различни породи и Вие можете да си  изберете домашен любимец според Вашите предпочитания.
За посетителите изложбата ще е отворена от 14:00 - 21:00.


Иложбата на котки е важен момент в развъждането и селекцията на породисти котки, защото се оценяват от съдии и се награждават най-добрите котки във всяка категория, следователно техните развъдници. За публиката изложбата предоставя уникална възможност да се запознаят с различни породи котки.


Нашата изложба е незабравим празник за цялото семейство. По време на изложбата ще бъдат организирани конкурси, а през това време родителите могат да се възползват от възможността да задават въпроси на специалистите, относно отглеждане и развъждане на котки.


Критерият при оценяването на котките е стандартът на породата, който е детайлно описан. Той се оценява с точки, като се започне от главата, тялото, опашката, дължина на косъма, текстурата му, качество на козината, разположение на очите  и ушите. Всичко това трябва да има една балансирана и хармонична котка. За всяка порода има отделен стандарт, по който се следи котките да отговарят възможно най-пълно на него. За да бъде оценена по красотата си, котката трябва да бъде изчистена, изкъпана, с изрязани нокти, сресана, гримирана според изискванията на породата.


[image7]


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди