изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:05 EEST
ПОЗИЦИЯ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ    
Земеделие С тревога следя действията на кабинета по ликвидирането на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа. В ръцете на правителството са всички инструменти за овладяване на кризата.


За съжаление, гневът на пострадалите стопани и на хора в цялата страна е вече налице. Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и предварително, за да бъдат убедени в предприетите мерки, както и в гарантирането на интересите им.
Кабинетът трябва да отговори и занапред ли масовото изтребление на здрави животни ще е единствената мярка за овладяване на подобни кризи.
Защо не бяха предприети превантивни мерки: налагане на карантина, наблюдение?
Защо се пренебрегва ваксинирането?
За пореден път се поставя въпросът за надеждността на оградата по границата.
Очаквам адекватно  компенсиране на материалните щети от болестта. Възстановяването на качеството на стадата и психологическата травма от унищожаването на животните изискват време. То трябва да бъде използвано от правителството за подкрепа на засегнатите стопани, за да възстановят поминъка си и най-вече за разумни действия за предотвратяване на подобни кризи в бъдеще.

Странджа. Унищожаване на поминъка. Прокуждане (анализ на д-р Пламен Пасков)

Поредното унищожаване на поминъка с цел обезлюдяване и прокуждане на българите от землищата им

Това, което ще напиша, пак няма да се хареса на много хора. Но пробвайте да кажете и покажете – кое не е така, и как е, ако не е така.

Започвам:

1. Това избиване на дребните преживни (овце и кози) в Странджанско няма никакви ветеринарно-медицински основания. Като ветеринар го твърдя, и с този албум и с други подобни съм в състояние да го докажа във всеки съд.

2. Чумата по дребните преживни беше непозната, неизвестна, и несъществуваща в България от десетилетия. По-точно: минимум от средата на 50-те години на 20 век. Защото съществуващата ветеринарна служба и организация на ветеринарното дело профилактираха, изключваха, и не допускаха появата не само на тази тропическа болест, а и на 80% от това, което се учеше в курса по обща и частна епизоотология (заразни болести).

3. Чумата по дребните животни е ТРОПИЧЕСКА болест, най-разпространена в Западна (бивша френска) Африка.

4. При заразяване (а такова няма – има съмнения и подозрения от френска лаборатория) животните не се избиват. Серумират се с хипер-имунен серум (който си го произвеждахме в “страшния лош соц”) и си работи. Животните, които са в контакт, или са в региона, но нямат признаци на заразяване, се ваксинират. Поясът е от 60-100 км за България. И пак няма избиване. Защото избиването на животните при тази болест не решава нито един ветеринарен въпрос.

5. Следователно, избиването на животните в Странджа сега, преди, и избиването на кравите преди броени години с повода “нодуларен дерматит” няма ветеринарно-медицински основания. Няма и хуманно-медицински основания. Няма и икономически основания, ако не броим унищожаването на поминъка и компенсацията на собствениците за икономика. Понеже това си е анти-икономика. Следователно, това не е здравен, не е хуманитарен въпрос, и не е икономическо решение. То е чисто политическо.

6. Кой има интерес?
Нямат интерес животните.
Нямат интерес стопаните.
Нямат интерес даже и ветеринарите, въпреки, че те са машата за това действие.
Няма интерес държавата (каквото и да е останало от нея). Нямат интерес дори и външно-управляваните “управляващи”. Те са наясно, че това са само главоболия и проблеми, при това – с достатъчно “видими резултати” за населението и народа. И реакция (от народа) вече има.
Единственият, който има интерес, е този, който иска българската земя да се обезлюди, за да бъде “изкупена” за безценица, или просто взета и заселена. Тоест, потенциален или вече действащ завоевател, колонизатор, и подобните на тях. Другите, които имат косвен интерес, са търговците на продукти от животински произход. Техният бизнес от това само ще се подобри. И те като правило са именно мултинационални и/или офшорно-регистрирани компании.

7. Виновни ли са Румен Порожанов, ГЕРБ, и Дамян Илиев като шеф на БАБХ? Да, безусловно. Това е вината на палача, изпълняващ заповедта на краля да отсече главата на брат, роднина, сънародник. Те го правят.
Дали получават някакво нездраво удоволствие при това, или страдат от угризения, е въпрос без значение, защото крайният резултат е чудовищен за хората там и в България.

8. Може ли тази беда да бъде решена и предотвратена в бъдеще? Може, но при условие достатъчното наличие на народ, който иска това да стане, наясно е с личния си и национален интерес, и е готов на действия за това. На организация.

Един Добрин Петков, фейсбук-активисти зад клавиатурата или на улицата не са достатъчни. Тук трябва народ.
Народ трябва, не население!
Иначе баба Дора ще плаче, такива като нея с изгорени души и изсъхнали от плач очи има десетки хиляди, а имаше стотици хиляди за тези 30 години. А ние си кютахме, и го допуснахме като мухльовци, глупаци, и наивници, които се полъгаха като туземци за мъниста на най-старата игра на англосаксонските колонизатори.

Може сега сърцето ви да се къса, но това ще продължава, ще се усилва, и ще става все по-зле, и по-страшно. Защото население като сегашното няма право да живее в рая на земята, извоюван от народа на предците му. Правото да живееш на родната земя е привилегия, чест, и титла, която се защитава, отвоюва, и брани от всяко едно поколение. Не само от завоевателите преди векове, или от последните защитници – нашите и вашите дядовци.
Разбрахте ли го?
Пак ви питам – разбрахте ли?

Положете усилия поне да помогнете за разпространението на видеото. Ако сметнете за необходимо, разбира се. Ако вашата баба Дора е все още жива, и козите и все още не са избити както избиха бизоните на индианците, за да ги наврат в резервати.

https://bultimes.com



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди