изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:00 EET
АЛБЕНА ПОСРЕЩА ЯРКИ ЗВЕЗДИ НА МУЗИКАТА, СТЯГА ФОЛКЛОРНИЯ ФЕСТИВАЛ    
Туризъм Пъстрата палитра от културни събития в  Албена, които вървят на откритата сцена до хотел „Добруджа“ в курорта, продължава да събира ценители на музиката всяка събота от 21 часа. Организаторите стягат и традиционния фолклорен фестивал "На мегдана", чиято програма вече е готова.


"Цигулката в киното" на 21 юли е озаглавен концертът на солиста Чавдар Вълков. Той ще представи най-забележителните цигулкови изпълнения от знакови филмови продукции. Холивуд не би бил същият, ако я нямаше запомнящата се музика, която да подсили ефекта на големия екран - когато цигулката "заплаче"... или "затанцува".  Най-красивите песни от лентите "Червената цигулка", "Ангели и демони", "Кръстникът", "Гладиатор", "Маската на Зоро", "Хари Потър", "Мисията невъзможна", "Карибски пирати" и други с участието на оркестъра на Държавната опера – Бургас, ще вдъхновят публиката.  Цигуларят Чавдар Вълков е звезда в Западна Европа и Америка, където реализира безброй звукозаписни проекти.  Той е концертмайстор на оркестъра за световното турне на бродуейския мюзикъл "Уестсайдска история". Създател е на камерния оркестър "Студио Примо" и с него участва във всички значими музикални фестивали в България, като "Новогодишен музикален фестивал", "Салон на изкуствата", "Аполония", „Европейски музикален фестивал", "Лауреатски дни Катя Попова".
На 28 юли е концертът на поп звездата Веселин Маринов, който едва ли има нужда от представяне.
Почит към Джеймс Браун ще отдадат на 4 август формациите  Buzz d’ Angelo  от Великобритания и „Акага“.  Трибютът с мото "Кръстникът на соула" ще представи хитове като Living in America, Man’s world, Funky good time, I feel good, Sex machine, Please, please, please и др.
Buzz d’ Angelo бяха наградени като най-добра трибют група за 2017 г. на Острова. Бъз е професионален певец и музикант, който свири на китара, бас, клавирни инструменти. Първата му формация е „Маркс брадърс“, в която участват тримата му братя и двамата му чичовци. Бъз непрекъснато прави турнета във Великобритания и Европа, подкрепяйки много музикални легенди, включително Гладис Найт , Глен Кембъл и „Комодорс“. Buzz d’ Angelo са участвали в много телевизионни и радиопредавания и имат договор за звукозаписи с Carrere Records . Техен  продуценг е световноизвестният композитор на филмова музика и носител на "Оскар" Ханс Зимер . Бъз и съпругата му Максин подписват договор с компанията Machola Music, като успешно пишат песни за изпълнители. Автори са и на мелодии за популярни телевизионни предавания.
На 11 август музикалният маратон в курорта Албена продължава  отново с Buzz d’ Angelo  и „Акага“. Те ще изпълнят песни на Принс и Рей Чарлз, като Let’s go crazy, Purple rain, I cann’t stop и Hit the road Jack.
Child time е наречен концертът на известния далеч извън пределите на България музикант Николо Коцев и групата му „Кикимора“ на 18 август. Една вечер с музиката на „Дийп Пърпъл“ и „Рейнбоу“, в която рок група „Кикимора“ ще представи най-любимите песни на двете групи. Щe бъдaт изпълнeни лeгeндapни 16 песни, сред тях: Ніghwау Ѕtаr, Міѕtrеаtеd, Сhіld Іn Тіmе, Ѕtоrmbrіngеr, Ѕоldіеr Оf Fоrtunе, Вurn, Реrfесt Ѕtrаngеrѕ. Зpитeлитe щe ce нacлaдят нa вeчнитe xитoвe: Саn't Lеt Yоu Gо, І Ѕurrеndеr, Саtсh Тhе Rаіnbоw, Lоng LІvе Rосk'n.
На 24 август  публиката ще има удоволствието да чуе и види „Четиримата пианисти - джазът среща класиката на 40 пръста“.
„Четиримата пианисти“ е уникален ансамбъл от двама класически и двама джаз изпълнители. Образовани с класическа музика, те са в "свои води" и с двата стила. Със силата на своите 40 пръста, те създават неповторими моменти на сцената. Иван Янъков, Георги Черкин, Живко Петров и Ангел Заберски са музиканти с активна международна кариера, отличават се с виртуозност и широко признат артистизъм. Съпровождани от двама джаз музиканти (перкусии  и  бас ), четиримата пианисти представят оригинални музикални аранжименти на европейски и български музикални шедьоври.
Виртуозен пианист, композитор и аранжор, Живко Петров е един от най-големите български джаз пианисти с изпълнения в над 30 държави по света. Той е един от създателите на джаз формацията Jazz Breakers. Георги Черкин също е сред най-талантливите и известни съвременни български пианисти, изнасял е концерти в прочутите Palais des Beaux Arts в Брюксел, Auditorium в Рим, Convention Centre в Окинава, Seoul Arts Centre в Сеул, Musikhalle в Хамбург и Kaufmann Concert Hall в Ню Йорк, съобщава Брат.бг.
Пианист, композитор и аранжор, Ангел Заберски - син е едно от най-големите имена в българския джаз, е с множество издадени дискове. Основател e на няколко успешни джаз формации и е концертирал в партньорство с наши знаменити музиканти. Пианист и диригент с активна международна кариера, Иван Янъков изнася концерти в повече от 30 държави в Европа, Азия и Северна Америка. Сред големите зали, в които е оставил следа със своите виртуозни изпълнения, фигурират Carnegie Recital Hall в Ню Йорк, Tokyo Metropolitan Arts Center в Токио, Kitara Hall в Сапоро, City Hall в Хонконг и др. Той свири и камерна музика с музиканти от Лондонската филхармония.
Календарът от събития ще бъде разчупен на 25 август с шоу на аниматорските екипи, озаглавено Burthday afterparty.
От 1 до 5 септември в курорта Албена ще се проведе Четвъртият международен фестивал за любителско фолклорно изкуство - Морско надиграване и надпяване - "На мегдана в Албена".
Тържествено откриване на 1 септември е от 18 ч. с дефиле в комплекса. От 19,30 ч ще се изявят танцови групи, ансамбли, вокални и певчески групи, читалища. Ще има и концерт на фолклорен изпълнител.
На 2 септември от 16 ч. ще бъде пресъздадена автентична добруджанска сватба. От 19 ч. публиката ще се наслади на изпълненията на фолклорни ансамбли, гайдари, танцови школи, танцови клубове. Специален акцент е ревюто на български носии.
На 3 септември "На мегдана в Албена" продължава от 19 ч. с участия на танцови клубове, вокални групи, танцови ансамбли, певчески групи, кукерски групи, индивидуални изпълнители.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди