изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:10 EEST
ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ “АЛБЕНА” СТАРТИРА ПОДГОТОВКАТА СИ ЗА “ЕВРОПЕЙСКИ КУРОРТ НА СПОРТА 2019 ГОДИНА”    
Туризъм
В тази концепция са заложени провеждането на тенис турнири от най–висока категория. Карол Кучера – едно от големите имена на словашкия тенис, пристигна край морето, за да предаде своя организационен опит на домакините на ваканционното селище. Част от програмата му включваше и изиграването на демонстративен мач на двойки.




Негов партньор на корта беше германката Албена Фрике. Двамата се изправиха срещу кмета на гр. Добрич Йордан Йорданов и председателя на Управителния съвет на ФК “Добруджа” Николай Милков. Срещата се изигра на новия тенис комплекс в курорта.
През кариерата си Кучера е постигнал близо 300 победи, преди да се откаже от активния спорт през 2005 година, и е спечелил 6 индивидуални титли от турнирите на ATP. През 1998 година записва най–високото си класиране в световната ранглиста, като се изкачва на шестата позиция.


По време не посещението си в „Албена“ председателят на Словашката федерация по тенис сподели:
„Определено това място тук изглежда готово да приеме тенис турнири от ниво “Чалънджър”. Има всичко необходимо, за да привлече хората да дойдат тук и да гледат тенис от високо ниво. За децата тук ще е невероятно. Комплексът наистина предлага много възможности“.
„Ние искаме да въведем „Албена“ в Европа, защото предлагаме много добри условия за спортуване на хората. Затова сме поканили и хора като Карол Кучера, за да покажем, че сме отворени да бъдем част от голямото тенис семейство в Европа“, заяви Ервин Линбихлер, мениджър “Спорт” във ваканционно селище “Албена”.
    Спортният календар на курорта за следващата година включва и провеждането на спортни събития за деца, юноши и девойки. Тече усилена подготовка, както за международни състезания по тенис, така и за силни турнири по футбол и тенис на маса. Не на последно място ще се акцентира и към плажните спортове и голфа.

Яна КИРИЛОВА


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди