изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:08 EEST
ДИЛЪР ОТВЛИЧА 18-ГОДИШНА ОТ ДОБРИЧ, БИЕ Я И Я ДРОГИРА ЦЯЛ МЕСЕЦ    
Новини 18-годишно момиче от Добрич бе намерено полумъртво, пребито и дрогирано в апартамент по ул. „Александър Стамболийски”, научи НДТ. Информацията бе потвърдена и от директора на ОД на МВР старши комисар Никола Панчев. Похитителят е задържан, уточни той. Оказва се, че момичето е отвлечено от близо месец от 32-годишния дилър Мирослав Д. То е обявено за общодържавно издирване от майка си.

Момичето било открито съвсем случайно. На 24 юли, около 14 часа, Мирослав е спрян в Добрич за проверка от полицаи. Те намерили у него 15,2 грама канабис. Последвал обиск в жилището му, където, освен електронни везни и 0,5 грама амфетамин, униформените открили в безпомощно състояние 18-годишната.

Полицаите веднага откарали момичето в Спешното отделение. „Детето бе доведено от полицаи. 21 години съм лекар, такова нещо не съм виждал”, призна д-р Бисер Ботев, зам.-директор на болницата в Добрич. Момичето било цялото в синини, било ежедневно пребивано, в продължение на цял месец. Цветът на кожата й бил сивопепеляв. Хемоглобинът й е 35, при 120 в норма. Не говорела, само отваряла и затваряла очи. Ако искаш да я докоснеш, веднага подскачала от страх. „Нямам думи, с които да опиша трагедията. Детето е в шок, съсипано, измършавяло. Имаме съмнение, че похитителят й е давал три вида наркотици. Момичето е от рядка кръвна група – АВ отрицателна, затова поискахме помощ от Кръвния център във Варна, откъдето ни доставиха 2 сака кръв. Детето е преместено от Спешното във второ вътрешно отделение, сега вече е в реанимацията, където за нея се полагат непрекъснати грижи, под ръководството на д-р Груев, началника на отделението”, каза д-р Ботев. Състоянието на момичето започва да се стабилизира, но възстановителният период ще трае дълго, допълни той.


Разплитането на случая стана след излизане в социалните мрежи молба на майката на отвлечената /във ФБ профила е изписано името Атанаска Димитрова/. От този профил взехме снимка на майката, а от социалната мрежа – на момичето/. Интересно е, че в профила на майката /не знаем дали е реален или фалшив/, е отбелязано, че Атанаска Димитрова е завършила езикова гимназия /не се уточнява конкретно училището/. От ФБ групата, където е публикувана молбата за спешно търсене на кръв, научаваме, че името на отвлеченото момиче е Виктория Кирилова Георгиева. Да се върнем към ФБ профила на майката. Там пише, че е учила  в Universidad de Panama, че е работила за Йордан Йовков и че е необвързана.

Кое вярно, кое не е, но думите на д-р Ботев нахвърлят щрихи за една голяма трагедия на един млад човек. Останалото е работа на органите на реда! Надяваме се един ден на обществото да станe известна истината, а тя най-веротно ще прозвучи в съдебната зала. НДТ

Ето и съобщението, което бе пуснато в социалните мрежи:

СПЕШНО ! 18 годишно момиче се нуждае от НАШАТА ПОМОЩ ! ТЪРСИМ САМО АВ (-) отрицателна кръвна група за гр.Добрич !

Преди 20 дни Виктория Георгиева е била отвлечена. Обявена е за национално издирване от нейната майка.Намерена е пребита с множество рани и в момента е в реанимацията на МБАЛ Добрич. Нуждае се СПЕШНО от кръвопреливане ! Търсим САМО АВ (-) отрицателна кръвна група и кръводарители САМО за гр.Добрич. От болничното отделение НЕ ПРИЕМАТ бележки от други градове !

Преляти са 2 банки кръв до сега ! Имаме нужда от вашата помощ с бележки за кръв, трябва единствено и само АВ (-) отрицателна кръвна група за гр.Добрич !

Виктория Кирилова Георгиева
Болница: МБАЛ Добрич
Отделение: Реанимация

Контакти на близките:

Атанаска Димитрова (майка)
Телефон: 0889482498
фейсбук: https://www.facebook.com/ataaska.dimitrova
Бележките може да изпратите на майката или на нас в страничката !

Когато даряваме кръв,подаряваме живот.

СПОДЕЛЕТЕ ЗА ДА ДОСТИГНЕ ДО ПОВЕЧЕ ХОРА !

#ДариКръв #Спасиживот #Кръводарители #Кръводаряване #Кръв#Кръвопреливане #Добричто и съобщението, което беше публикувано във Facebook: Преди 20 дни Виктория Георгиева е била отвлечена. Обявена е за национално издирване от нейната майка. Намерена е пребита с множество рани и в момента е в реанимацията на МБАЛ-Добрич. Нуждае се СПЕШНО от кръвопреливане! Търсим САМО АВ (-) отрицателна кръвна група и кръводарители САМО за гр. Добрич. От болничното отделение НЕ ПРИЕМАТ бележки от други градове ! Прелети са 2 банки кръв досега! Имаме нужда от вашата помощ с бележки за кръв, трябва единствено и само АВ (-) отрицателна кръвна група за гр.Добрич ! Виктория Кирилова Георгиева Болница: МБАЛ-Добрич Отделение: Реанимация Контакти на близките: Атанаска Димитрова (майка) Телефон: 0889482498

Фейсбук: https://www.facebook.com/ataaska.dimitrova

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди