изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:51 EEST
ОСТАВИХА ПОХИТИТЕЛЯ НА 18-ГОДИИШНАТА ВИКТОРИЯ В АРЕСТА    
Новини32-годишният Мирослав Дяков от Добрич е с 6 присъди и 3 висящи дела
Районен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” на 32-годишния Мирослав Дяков от Добрич, който на 25 юли 2018 г. е бил привлечен в качеството на обвиняем за две престъпления - държане на наркотични вещества и противозаконно лишаване от свобода на 18-годишно момиче, продължило повече от две денонощия и извършено по мъчителен и опасен за здравето на пострадалата начин. За първото престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години, а за второто е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години.


Районният съд прецени, че от събраните на този етап доказателства може да се направи обосновано предположение, че задържаният е извършил престъпленията, за които му е било предявено обвинение.


С оглед високата обществена опасност на разследваните деяния, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, Районен съд - Добрич счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда. В мотивите си съдът посочва, че мярката е съобразена и с високата обществена опасност на задържания. От справката му за съдимост е видно, че досега той е осъждан 6 пъти, като 5 от осъжданията са за държане на наркотични вещества. Към момента срещу него има 3 други неприключили наказателни производства. Предоставените за мъжа характеристични данни по местоживеене са изключително лоши. Той не е трудово ангажиран и се движи сред криминално проявени лица.
По тези причини съдът реши, че единствената адекватна мярка за неотклонение към настоящия момент е "задържане под стража". По искане на защитата, журналисти не бяха допуснати в залата.
Виктория Кирилова Георгиева бе открита на 24 юли в дома на Мирослав, полумъртва, цялата в синини и рани, след като в продължение на 20 дни е била жестоко малтретирана от похитителя си.

Атанаска Димитрова

На 10 юли майката на Виктория – Атанаска, подала сигнал в Първо районно управление в Добрич, че дъщеря й не се е прибирала вкъщи от вторник, 3 юли, след като двете били на покупки. Момичето казало, че излиза на кафе и повече не се върнало. Това обясни пред журналисти началникът на Първо РУ Добромир Пеев. Майката описала подробно с какво е облечена дъщеря й, както и посочила имена и телефони на нейни приятели. Сред тях били и имената и телефона на Мирослав, за когото Атанаска твърдяла, че е приятел на Виктория. Майката обяснила още, че последната комуникация с дъщеря й е от 9 юли по месинджър. Момичето написало, че е в Каварна с нейния приятел и смята скоро да се прибере. Атанаска се усъмнила, че някой друг пише от профила на Виктория и затова подала сигнала на 10 юли. На 18 юли момичето е обявено за общодържавно издирване. Според Добромир Пеев, полицаите през цялото време издирвали Мирослав, който е стар техен контингент, но не успели да установят местонахождението му. Няколко пъти ходили и до жилището, което той обитавал, на ул. „Ал. Стамболийски” 1, но никой не отварял вратата. На 24 юли 32-годишният мъж най-после се появил в полезрението на униформените, които го спрели за проверка. Намерили у него наркотици, което дало повод да бъде обискиран и апартаментът на ул „Ал. Стамболийски”. Там била открита Виктория, почти на ръба на оцеляването.

Виктория

Срещу Мирослав са повдигнати две обвинения, засега. Едното е за държане на наркотични вещества, а другото – за противозаконно лишаване от свобода по начин, особено мъчителен за пострадалата и с опасност за нейното здраве, повече от 2 дни. В момента се изготвя съдебно-медицинската експертиза за нараняванията на Виктория и вероятно ще има и трето обвинение – за нанасяне на телесна повреда, уточни окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов. Пред съда Мирослав не се е признал за виновен по нито едно от обвиненията, съобщи наблюдаващият прокурор Павел Любенов.
Виктория е отишла при похитителя си доброволно, обясни окръжният прокурор Пламен Николов. По всяка вероятност, за да търси наркотици, тъй като има данни, че момичето е употребявало дрога. „Аз лично разговарях с Виктория в отделението по реанимация. Като разбра кой съм, се разплака и ми хвана ръката. Целта ми беше да я успокоя и да я попитам дали е съгласна да даде показания пред съдия. Тя се съгласи. Пред мен тя призна, че взема марихуана от 1 година”, уточни още Николов. „Това, което видях, бяха множество наранявания по главата на момичето, рани по цялото тяло, следи от загасени горящи цигари по лицето й – направо гнойни рани. Имаше кръв по устата и носа й. Когато са я приели в Спешното отделение, тя е била с хемоглобин 35, при норма 120. Тоест, според лекарите, била е на ръба на оцеляването. Изгубила е 2 литра кръв. Кръвоизливите са били основно от устата и носа. Оплаква се от травми по левия крак. За късмет, от ударите, които са й нанасяни, няма разкъсвания на вътрешни органи, няма вътрешни кръвоизливи, няма и счупени кости”, разкри ужасяващи подробности прокурор Николов.
До момента Мирослав има зад гърба си 6 присъди и три висящи дела. Два пъти е осъждан за държане на наркотици, с цел разпространение, като за това е бил в затвора първо за 8 месеца, при лек режим, после за година и 6 месеца, при общ режим. Има присъда за грабеж, но тъй като е бил непълнолетен, е бил наказан само с обществено порицание. Следват три присъди за по 6 месеца. Последно Мирослав е излязъл от затвора през 2015 година.
Съседите на Мирослав обясниха, че от години са пропищели от него и от компаниите му, които водел в жилището. Непрекъснато викали полиция, но той продължавал да прави същото. 32-годишният дилър вече не продавал дрогата на улицата пред блока, клиентите му ходели на крака в апартамента.
Състоянието на Виктория се подобрява, съобщиха лекари. Момичето ще бъде тази учебна година в 12-и клас в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич. НДТ

КОМЕНТАРИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ – БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА

Величка Мирчева 2:  За този и смъртта му е малко, изверг !Димитър Сантев 1: Хероинова отрепка. Смърт.

Bogomil Spasov 1: Трепане с камъни или прътове !

Maria Mimi: Смърт...смърт и смърт. Като държавата бездейтва време е за народни наказателни отряди .....смърт за изрода наркоман ненормален

Rafi Eti 1: Да му махнат ноктите с тъпи клещи един по един, след това да го запалят първо крака после ръце, оная му работа и да гасят бавно.Накрая да го оставят на роднините...

Ani Koleva 4: Е това е по-зле от чумата!Него защо не го евтаназират ??

sasho sashkov: За съжаление не можем да го пратим да чука камъчета в Белене вече... Нито да го умъртвим "хуманно"... Освен да го оставим на свобода, да видим какво ще направи след това?

NIZ: Дано в районното добре да го потупат. Той и без това, като го гледам, няма да му личи :)

agnus dei: Тоя, че е изрод - изрод е. Но какво търсят 18-годишни момичета при него? Не са ли и те по някакъв начин изродени?

Локо Шампион 2019: Взимат роднините два коня вързват го между тях и им бият камшика....

Aнонимен: При такъв случай родителите трябва да го съдят не съда ако аз съм родител на момичето ще го разчекна изрода Пази Боже такова нещо да се случи на когото и да било

Дякон Фрост: Интересно как е осъждан и е пак на свобода ...

Stefan Petrov: Искам да ме заключат в една стая с това лайно за да си оправя настроението !

Donka Valkova: Референдум за смъртно наказание,без да се съобразяваме с лиготиите на ЕС!!!

Dimitar Nekov: Ако съдът си вършеше работата и ако толерастите не бяха премахнали адекватните наказания за тежки престъпления, подобни чудовищни престъпления срещу личността нямаше да се случват или поне не толкова често !!!! Но явно според толерастите извергите имат повече права от жертвите си. СМЪРТ и ТЕЖЪК КАТОРЖЕН ТРУД - незабавно референдум за връщането им !!!

Arbeit Macht Frei: На 1000% е сигурно, че ще го пуснат. 6 месеца условно и 1г изпитателен период под надзора на Хелзинският Комитет.

666: Рязане парче по парче,мамицата му изрод мръсен.НА ПАРЧЕТА.

Защо бе: Защо не се публикува пълното име на тоя изрод и снимка и адрес. Защо го пазят?

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди