изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:25 EEST
10 души загинаха след убийствения трус до остров Бали, хората се разбягали в ужас    
По света Земетресението от 6,4 по Рихтер в Индонезия е причинило смъртта на най-малко 10 души, съобщават от Международната федерация на червеия кръст. Сред загиналите има и гражданин на Малайзия, обявиха от националната служба по бедствията.   Все още не е ясно колко точно хора са изчезнали.   40 души са ранени. 


 Както БЛИЦ съобщи, мощното земетресение, чийто епицентър е на дълбочина от седем километра (4 мили), удари в 6:47 ч. местно време (1:47 ч. българско време).   Епицентърът е на остров Ломбок, на 50 км от главния град Матарам и на 100 км източно от остров Бали.   Наблизо се намира вулканът Ринджани.   Най-тежко пострадала е провинция Себалун. Екипи на Червения кръст вече са на място, за да помогнат в издирването на изчезнали хора и да се погрижат за пострадалите.   Засега не е обявена опасност от цунами.   Ломбок в югоизточната част на Индонезия е популярна туристическа дестинация.   „Земетресението беше много силно… и всички в моята къща се паникьосаха, всички побегнахме навън. Всичките ми съседи също избягаха навън и след това електричеството спря“, разказа местен жител пред АФП.
 https://www.blitz.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди