изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:26 EEST
19-годишна красавица от Велико Търново е новата InstaQueen    
Мис & Мистър

Първото у нас уеб риалити InstaQueen вече има своята победителка - това е 19-годишната Ивомила Петкова от Велико Търново. След като спечели конкуренцията от още пет кандидатки в шоуто, Ивомила грабна короната "Кралица на Инстаграм" и се нареди сред Ангелите на известната модна дизайнерка Мегз.



След края на формата с Ивомила си говорим за трудните предизвикателства и как ще се промени животът ѝ отсега нататък. А Миглена Каканашева споделя с какво младото момиче е успяло да я впечатли.

 "Чувствам се изключително заредена. Ценя победата много, тъй като конкуренцията не беше никак малка!", споделя победителката в InstaQueen в интервю за Vesti.bg.

По думите ѝ, тя отново би повторила участието си във формата, защото за нея е било "незабравимо".

"Не знаех какво да очаквам, какво ще се случва.... Това малко ме плашеше, но бързо се почувствах в свои води и ето го резултата. Не съжалявам за нищо, радвам се, че се запознах с другите участнички - те са прекрасни момичета".

Що се отнася до личния ѝ живот сега,

Ивомила вече е все по-разпознаваема, а скоро ще започнат първите ѝ модни ангажименти.

"Непознати хора ме спират, искат автографи, желаят ми успех. Особено по-малките момичета и въобще децата. Сега осъзнавам, че това не е просто победа, а и голяма отговорност, защото аз трябва да им бъда пример, на който да поддражават не само като визия. Много трябва да внимавам как се държа и какво говоря!", коментира 19-годишното момиче.

Според водещата и ментор на участничките - Миглена Каканашева, Ивомила е заслужила победата си с нейната "ненатрапчивост".

"Тя има всички качества, които един модел трябва да притежава - нереално красива, има отлична фигура, дисциплинирана е, има свой почерк. Докато повечето момичета в света на модата искат да блеснат на всяка цена и да са "най", Ивомила е точно обратното. Тя ще отиде да помогне на друго момиче, за се справи и то. При нея просто липсват тези напъни да бъде забелязана. Всичко ѝ се случва с лекота", коментира решението си Мегз.

На Ивомила състезанието ѝ носи не само победа, но и нови възможности, самочувствие, известност и реализация на мечтите ѝ.

"Знам, че трудното сега започва. Ще трябва да съчетавам студентството с ангажиментите си като Ангел на Мегз и инфлуенсър".

А ангажиментите няма да закъснеят. През септември младото момиче се мести в София, където ще следва и междувременно ще работи в света на модата. Тя ще участва във всичките ни кампании като най-новия "Ангел на Мегз".

- Мегз, след края на InstaQueen, лично за теб каква е равносметката от преживяното?

- Аз и продуцентите винаги сме знаели стойността на този проект. Бяхме убедени, че в него има много, но ако трябва да съм искрена - никога не сме предполагали колко много, много е всъщност... Не е случаен фактът, че риалитито ми веднага се превърна в най-гледаното интернет шоу. То вкарва зрителите в света на популярността, за която те толкова много мечтаят. Но за пръв път го направи по градивен начин. Ние показахме и доказахме на всички, че има начин да си известен в България - без да се снимаш гол, без да използват тялото и емоциите ти, без да си нечия любовница.

Смятам, че това риалити има силата да промени много социални стереотипи в света на славата у нас. И това е безценно, защото предходните 12 години ни заляха с популярни, зависими красавици, които продават телата си за известност и лъскав лайфстайл. Сега чрез InstaQueen - ние учим момичетата как да си изкарват собствени пари от славата си и как да бъдат самостоятелни. Имам много големи очаквания и мечти за формата и мисля, че това е само началото на нещо много голямо.

- С какво успяха да те изненадат и има ли нещо, с което те разочароваха участничките?

- Момичетата ме изненадаха с искреността си и това, че не се срамуваха да покажат и недостатъците си пред цяла България. Повечето хора по телевизионните риалити формати се страхуват ужасно много да покажат истинското си лице и треперят над това да запазят "идеалния образ на звездата". Нашите момичета се оказаха много осъзнати и смели. За годините им (повечето са на 18-19) способността им да анализират себе си и постъпките си - ме изуми. Вярвам, че това е градивният път за развитие. Не, твърдо не са ме разочаровали. Щяха да ме разочароват ако не искаха да учат и да се променят.

- Какъв съвет би дала на всички момичета, които са популярни в социалните мрежи? Как да използват тази своя известност и влияние сред младите?

- Днес популярността е една от най-желаните придобивки. Тя вече е по-силно искана от красотата, от  ума, от успехите и парите, ако щеш. Цялото ни ново поколение израства с култ към любимите си звезди - точно както е в Щатите и това не може да бъде спряно. Популярността е новият идеал. И колкото и да повтаряме колко е лошо - ние не можем да го спрем. Просто такова е времето, заради интернета, социалните мрежи и способността всеки да споделя живота си с другите.

Сега е важно колко хора ще видят споделеното от теб. Колкото повече, толкова по-як си. Популярността дава точно това - чувство на социална значимост - че си забелязан. Това, което ние може да направим е да насочим този нов, модерен идеал към нещо градивно. Това е идеята на InstaQueen.

Съветвам младите момичета да не се подлъгват с лесния път към славата, защото вече доказано той ще ги унищожи. Славата днес има професия - тя се казва инфлуенсър. Това са хора, които благодарение на славата си рекламират в социалните мрежи и им се плаща за това да правят красиви постове. Научете законите на тази професия и започнете да си изкарвате ваши собствени пари с нея. Тогава вие ще сте известни, богати и всичко ще зависи само от вас и качествата ви.

Колкото до Ивомила, тя вече знае как да използва известността си в социалните мрежи.

"Чак сега осъзнавам и разбирам каква необятна територия е интернет пространството. Социалните мрежи не са само за връзка с близки и приятели, игри, чатове и т.н., а и място, където да се реализираш, да влияеш върху вкуса, мнението, ако щеш и възпитанието на хората и младото поколение и не на последно място да печелиш от това", споделя тя.

https://www.vesti.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди