изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:25 EEST
Отблясък от миналото: Продават за 299 000 евро Волга ГАЗ-21, използвана от КГБ за специални акции (СНИМКИ)    
Любопитно
Уникалната и очевидно доста скъпа Волга ГАЗ-21 се продава в Германия от компания, разположена близо до Хановер, за 299 000 евро. Как тази кола е попаднала при немците, историята мълчи. Но не забравяйте, че към днешната Германия преди време се присъедини и източната част - ГДР , където е много вероятно да е имало такива машини.



Уникалността на продаваната кола е, че няма задни врати, което прави силуета му по-спортен.


Интериорът е претърпял значителна модернизация като напълно новата кожена тапицерия на седалките, които се появяват вместо "диваните". Напълно преобразено е и таблото, което е преместено от Mercedes S (W140), продавано през 90-те години на миналия век. Оригиналният 2.4-литров четирицилиндров бензинов двигател е бил заменен от 5.5-литров V12 с мощност 500 к.с. от Mercedes, който го използва в луксозните модели Maybach.


Как се е удало да бъде поставено такова "чудовище" под капака? Въпросът е, че първоначално в тази кола е предвидено място за монтиране на V-образна "осмица" от "Чайка" с мощност 195 к.с. Такива  Волги в модификацията на ГАЗ-23 са били произвеждани за КГБ, който я използва като машина за преследване. Тя е била предоставяна и на специалните служби на съюзническите социалистически страни.


В тази Волга има електрическо регулиране на страничните огледала и отопляеми седалки, предни въздушни възглавници и алуминиеви джанти. Както вече споменахме, този черен лакиран автомобил е продаван за 299 000 евро.  https://auto.blitz.bg



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди