изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:47 EEST
И ШЕФЪТ НА АГЕНЦИЯТА ПО ГОРИТЕ ПОДАВА ОСТАВКА    
Новини Директорът на изпълнителната агенция по горите (ИАГ) Григор Гогов се очаква да подаде оставка. Това стана ясно след първото заседание на Националния епизоотичния съвет на тема африканската чума по свинете. Гогов отговаряше за оградата по границата с Румъния, която трябваше да спре разпространението на чума от съседната ни страна.

Григор Гогов подава оставка по негова молба във връзка с получени сигнали за конфликт на интереси, посочва в съобщение Министерството на земеделието и горите. Това става независимо, че те са проверени от Инспектората на Министерството на земеделието, храните и горите и няма открити нарушения. Въпреки това сигналите бяха изпратени и до компетентния орган – КПКОНПИ (Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество).
Министърът на земеделието Румен Порожанов представи и мерките срещу разпрастранението на чумата по свинете. „До момента чрез кметовете и областните управители и чрез ветеринарните лекари призовавахме хората да си заколат прасетата особено в 20-километровата зона. Това е чуствителна тема, но ние сме на прага на една серионза опасност, която прениминава почти през цяла Централна и Източна Европа”, обясни Порожанов.
Свързахме се с подателите на сигнала за конфликт на интереси срещу шефа на агенцията по горите. В документа се твърди, че единият от доставчиците на материали за оградата е свързан с Гогов.
Сигналът срещу Гогов вече е изпратен в антикорупционния орган, който да се произнесе окончателно има ли нарушение на закона. Вече бившият директор на агенцията по горите не отговори на мобилния си телефон през целия ден.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди