изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:03 EEST
БЕДЕН РИБАР ПЛАЧЕШЕ ОТЧАЯН, НО СЕ ОКАЗА, ЧЕ Е УЛОВИЛ...    
Китай Тази история звучи като истинска приказка, но е съвсем реална и се е случила в Хонконг. Главен герой в нея е беднякът Минг Куок от Хонконг. Той издържал семейството си с улов на риба, която продавал на пазара. По нищо не се очаквало животът му да се промени, но се случило истинско чудо. Един път уловът му го довел до пълно отчаяние, защото вместо риба изтеглил с мрежите си голям къс дърво.


Но тъгата му не продължила дълго. Той забелязал, че от дънера изтича жълта течност, приличаща на масло. Минг Куок разбрал в този момент, че е изтеглил с мрежата си нещо изключително ценно, защото в нея се хванало Агарово дърво, което е безценно за медицината и парфюмерията, тъй като то е основна съставка при изготвянето на ароматни вещества.
Рибарят успял да продаде почти веднага дънера за 138 милиона долара. Сега той лови риба само за собствено удоволствие със собствена лодка, която отплава всяка сутрин от собствения му кей, построен около собствената му вила на брега на океана.
Агаровото дърво е много рядко и много ценно тропическо дърво, което при заразяване с плесен започва да отделя и да насища дървесината си с изключително благоуханна смола. Агаровото дърво е почитано като свещено още от дълбока древност и е заемало важно място в живота, традициите и вярванията на много култури, народи и религии.
Агаровият аромат е ароматът на крале, императори, висши аристократи и заможни персони, които единствено са могли да си позволят високата му цена. И днес се счита, че уханието на агарово дърво е символ на престиж, лукс, благополучие и изискан вкус. Днес няма скъп парфюм с ориенталски привкус, без участието на етерично масло от Агарово дърво. За съжаление, в наши дни диворастящото Агарово дърво е почти на изчезване. Затова и цената му е астрономически висока, достигаща понякога, при някои ценни и редки дървесни образци, до половин милион долара за килограм. На земята няма по-скъп продукт на живата природа от смолистата дървесина на Агаровото дърво. Много рядко и много ценно е и етеричното масло получавано от смолата отделяна от Агарово дърво.
Агаровото дърво е доказало своята ефективност при лечението на много физически заболявания като: заболявания на централната и периферна нервна система, астма, плеврит, бъбречни проблеми, цироза на черния дроб, злокачествени заболявания на щитовидна жлеза, стомах и бял дроб.
Не на последно място, Агаровото дърво е и всепризнат афродизиак - най-мощният, който човечеството познава.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди