изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:55 EEST
УСЛОВНИ НАКАЗАНИЯ ЗА… ЧЕТИРИ ВЪОРЪЖЕНИ ГРАБЕЖА    
Ред и сигурностТрима подсъдими за четири въоръжени грабежа, извършени  през януари тази  година, се признаха за виновни и сключиха споразумения с Окръжната прокуратура във Варна, които Варненският окръжен съд одобри.


19-годишният Ангел Д. прие да търпи 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок за грабежите, извършени в различни съучастия между четиримата подсъдими, след сговор помежду им да вършат кражби и грабежи при условията на продължавана престъпна дейност. Четвъртият съучастник – Пресиян В., сключи споразумение с прокуратурата в петък, и прие да търпи наказание 3 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.
За виновни в продължавано престъпление по член 199, ал. 1, т. 2, във връзка с член 198, ал. 1 от НК се признаха и Димитър О. и Грегор Г. Първият от тях получи наказание 2,8 г. с 4-годишен изпитателен срок, а вторият – 2 години и половина, също с 4-годишен изпитателен срок, като се отказаха от разглеждане на делото срещу тях по общия ред.
Четирите въоръжени грабежа са извършени със заплашване с палка и пистолет. Ограбените пари на два магазина и заведение са на стойност 1306 лева. Причинените щети са възстановени изцяло на пострадалите. В тежест на осъдените са направените по делото разноски по назначените съдебно-балистична и лицево-идентификационна експертиза.
И четиримата участници в престъпленията са неосъждани и са възраст 19 и 21 години, съобщи Апелативна прокуратура.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди