изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:44 EEST
20 ДУШИ ЗАГИНАХА ПРИ ВЗРИВ В КОЛЕЖ В КРИМСКИЯ ГРАД КЕРЧ /обновена/    
Новини
20 души загинаха /сред тях е самоубилият се престъпник/ , а 53 бяха ранени /12 в особено тежко състояние/ при взрив в колеж по политехника в град Керч н1 Кримския полуостров, съобщи TASS.RU



Предполагаемият извършител на терористичното нападение  е 18-годишният Владислав Росляков, студент-четвъртокурсник от същото учебно заведение, който по-късно се самоубил, заяви лидерът на Крим Сергей Аксьонов, цитиран от ТАСС и Ройтерс. Той се е самоубил след взрива, тялото му е намерено на втория етаж в библиотеката.

Експлозията е терористичен акт, причинена е от самоделно взривно устройство, заяви Сергей Меликов, първи зам.-началник на Националната гвардия на Русия, цитиран от ТАСС.

Руският следствен комитет заяви, че устройството е било натъпкано с метални парчета самоделно взривно устройство и е поставено в столовата.

Първоначално беше съобщено, че експлозията е причинена от избухнала газова бутилка.

Служител в болница в Керч заяви, че 18 души са приети с рани от експлозията. Лекарите очакват да бъдат докарани още около 50 пострадали.

Властите евакуират училища и детски градини в Керч на Кримския полуостров след експлозията в техникума, съобщава ТАСС.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди