изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:57 EET
КУЧЕТАТА ИМАТ ПО-ГОЛЯМА РОЛЯ В ИСТОРИЯТА ОТ ОЧАКВАНОТО    
ЛюбопитноТова означава, че кучетата са били приятел на човек още преди той да започне да се занимава със земеделие. ДНК анализът показва, че кучетата са били използвани от човека във времената, когато се е изхранвал само с лов и събиране. С течение на времето човекът е започнал да експериментира с отглеждане на диви растения, като по същото време е започнал да опитомява и някои животни.


Сред тях са овцете, кравите и прасетата. Тогава кучетата отново били от полза, като се използвали за управление на стадата както и до днес. Всичко това се е случвало в районите на днешния Ирак, Сирия, Ливан, Йордания, Израел и Египет.
Постепенно част от хората започнали да мигрират към днешна Европа и Азия. Мигриращите хора са взели със себе си както познанията си по земеделие, така и животните, включително кучетата. Проучването на ДНК показва, че кучетата са следвали хората по време на тяхната миграция и към този етап на историята те вече са имали много близка връзка.
Пристигайки в Европа, кучетата се смесили с другите вариации на Стария континент, което променило техния ген. Учените обаче казват, че кучетата отпреди няколко хилядолетия са били много по-различни. По-късно започнало и селектиране на породи. Така се стига до кучетата, които са широко познати днес.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди