изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:30 EEST
НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ    
Общество
Вчера България избухна в национален протест. Общо взето за него останаха глухи и слепи т. нар. национални медии. Някои дори се ограничиха да обобщят, че протестът е за повишаващите се цени на горивата и застраховката „Гражданска отговорност“. Социалната мрежа обаче с взриви от снимки, видеа, кратки репортажи, а регионалните медии се постараха да отразят правдиво протеста, тъй като техните читатели познават журналистите и беше нелепо последните да изопачават фактите.



Обобщено целите на националния протест още сутринта изрази възможно най-точно сайтът bgnes.com, който като че ли има амбицията да бъде независимата национална информационна агенция. В сайта пишеше: "Исканията на протестиращите продължават да бъдат същите – диференциране на данъчните ставки за горива, лекарства и храни, както и законопроектът за „Гражданската отговорност“ незабавно да бъде спрян. Изразяващите недоволството си граждани настояват още за незабавно ревизиране на възнагражденията на депутатите и висшите държавни служители, които да бъдат обвързани с минималната работна заплата. Протестиращите искат и съкращение на многото държавни агенции и други институции, които намират за „ненужни“ и „паразитни“.
Възможно най-пълна картина за протеста даде фейсбук групата „Национален протест“, която практически не смогваше да обработи получена информация.
Протестът затвори временно магистрали, републикански пътища и улици в областните центрове и други по-големи градове на страната. На него говориха преди всичко млади хора, разгневени от поредицата безобразия, натворени от управляващите. В основата им бе огромната финансова тежест, която се струпва върху плещите на обикновените хора, както и фактите за корупция и за неизпълнени предизборни обещания. На протестите е имало и много семейства, които са били с малките си деца. Широка подкрепа са получили и протестиращите майки на деца с увреждания.
В Добрич основните протести бяха в петък и събота. В неделния ден много добруджанци се присъединиха към протестиращите във Варна. НДТ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди