изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:24 EEST
ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ПРИЗОВА ГЕРБ ДА ОБЯСНЯВАТ ПЪРВО НА НАРОДА    
Новини ГЕРБ да обяснят първо на българския народ. Това поиска президентът Румен Радев пред журналисти като отговор на поканата на властта да му разяснят промените в застраховането. По Конституция президентът стои в края на законотворческия процес, изтъкна той.


Радев налага вето на закона за корпоративното подоходно облагане, съобщи лично държавният глава и обясни, че целта на ветото е депутатите размислят.

Той не отговори категорично ще приеме ли среща и посочи, че не иска да се меси в законодателството на парламента.

Радев не даде еднозначен отговор ще наложи ли вето и на закона Пеевски, както зоват от Асоциацията на европейските медии. Без прозрачност и свобода на медиите не може да имаме и ефективна антикорупционна политика, каза държавният глава.

Президентът не коментира и очаквания доклад на ЕК по механизма за сътрудничество, който ще излезе днес /бел. ред. вчера/.

Румен Радев не разполага с доклада на ЕК, но заяви, че като гражданин знае за нашата правосъдна система повече, отколкото един доклад от Брюксел.

Радев вижда политическа атака в прокурорската проверка срещу неговия кандидат за Конституционния съд.

Не съм изненадан, че се правят опити да бъде съживена една отдавна приключила прокурорска проверка, каза Румен Радев и се усъмни, че целта е политическа на настоящата атака. Той попита защо точно сега се повдига тази проверка.

Припомняме, че президентът Румен Радев номинира Атанас Семов за конституционен съдия. След номинацията стана ясно, че прокуратурата проверява отказа от разследване на Атанас Семов след сезиране от статия със заглавие "Двойни стандарти на "Дондуков 2".

Протестите пък били показателни за състоянието на страната.

Припомняме, и вчера държавният глава разкритикува управлението на ГЕРБ по време на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово по повод 100-годишнината от края на Първата световна война.

"Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това, но гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак си не достигат до управляващите", заяви президентът.

Това направи държавният глава и в обръщението си към нацията във връзка с 10 ноември, в което заяви, че демокрацията днес в България се нуждае от рестарт.  https://news.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди