изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:33 EET
Фигаро: протестиращите срещу покачващите се цени на бензина удариха Шанз-Елизе /ВИДЕО НА ЖИВО ОТ ПАРИЖ/    
По света
Париж, 17 ноември. Повече от сто протестиращи излязоха в събота следобед на главната улица на френската столица - Шанз-Елизе - в знак на протест срещу покачващите се цени на автомобилното гориво. Това съобщиха на уебсайта си вестник "Фигаро".




Протестиращи, облечени в жълти жилетки, тръгнаха от Триумфалната арка в посока към Place de la Concorde, придружени от полицията. Някои от тях се обърнаха към Фаубур Сен Хонор, вървяха към Елисейския дворец и организираха митинг там. Протестиращите пяха "Марсилайзе", някои изгориха факли. Протестът се провежда в момента на Place de la Concorde, където протестиращите блокираха трафика.

От своя страна френският вътрешен министър Кристоф Кастане заяви пред Twitter, че ще "обсъди ситуацията с френския президент и премиера Емануел Макрон и Едуард Филип". "Настоявам за предпазливост, бдителност и отговорност на всички пред риска, който възниква при организирането на митинги по пътищата", пише Кастанър.


Масовите протести срещу покачващите се цени на бензина и дизела започнаха в събота по-рано сутринта във Франция. Инициаторите бяха социално засегнати жители в страната, както и редица синдикати и политически партии. Както съобщи префектурата на Париж, демонстрантите започнаха сутринта да блокират някои части от френските пътища. На някои места те се опитват да блокират достъпа до бензиностанции.

Според Министерството на вътрешните работи един човек е починал по време на протестите във Франция, други 47 бяха ранени. Състоянието на три от тях се оценява като критично. В Haute-Savoie полицията е била принудена да използва сълзотворен газ срещу демонстранти, които блокират преминаването към пристанището Ehratz.

Според последните данни на Министерството на вътрешните работи, 24 участници в демонстрации са задържани от полицейски служители за нарушение на заповедта. Според актуализираната информация на министерството, 124 хил. души участват в протестните действия. Броят на демонстрациите в цяла Франция надхвърли 2 000, съобщава https://tass.ru
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди