изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:24 EEST
В ПАРИЖ ИСТИНСКА БИТКА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ С ПОЛИЦИЯТА, ИМА ЗАГИНАЛ И ТЕЖКО РАНЕНИ /ВИДЕО ПРЯКО ПРЕДАВАНЕ//    
По света
Париж, 17 ноември. Броят на жертвите по време на протестите срещу повишаването на цените на горивата във Франция се увеличи до 106 души. Това съобщи френският външен министър Кристоф Кастане. "Според предварителните резултати 106 души са получили наранявания с различна тежест", каза министърът. Според него пет жертви са в критично състояние, един човек е починал по време на протестните действия.




Според актуализираните данни на Министерството на вътрешните работи 52 души са задържани за нарушаване на принципите на правовата държава. Според министерството около 244 хил. души участват в демонстрации в цялата страна, броят на демонстрациите надхвърля 2 хил.

Масовите протести срещу покачващите се цени на бензина и дизела започнаха в събота по-рано сутринта във Франция. Инициаторите бяха социално слаби жители в страната, както и редица синдикати и политически партии.

Както съобщи префектура Париж, демонстрантите започнаха сутринта да блокират някои части от френските пътища. Участниците в Парижкия митинг се събраха в покрайнините на площад "Майо", за да започнат действия, като блокираха градския път на Перимър. На някои места протестиращите се опитват да блокират достъпа до бензиностанции. В Париж протестиращите, облечени в жълти жилетки, тръгнаха от Триумфалната арка на Шанз-Елизе, придружени от полицията. Някои от тях се обърнаха към Фаубур Сен Хонор, водеха към Елисейския дворец и организираха митинг там. Протестиращите пяха "Марсилезата", някои гориха факли. Протест също се провежда в момента на Place de la Concorde, където протестиращите блокираха трафика.

Във връзка с масовите протести френските власти заповядаха да се мобилизират още 4000 жандармеристи и полицейски служители. В допълнение към машините на полицейските служители, които са на входа на главните пътни артерии, участва и патрулен хеликоптер.

По-рано френските власти съобщиха, че от 1 януари следващата година цената на бензина ще се увеличи с 3 цента, а дизеловото гориво - с 6,5 цента. Един от компонентите на растежа е наложеният от правителството екологичен данък върху емисиите на парникови газове. Както заяви премиерът на страната Едуард Филип, правителството възнамерява да запази този данък въпреки протестите.  https://tass.ru/


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди