В пет жилища, обитавани от задържаните, киберекспертите са установили огромно количество /над 2 терабайта/ видео файлове и изображения с брутални сцени на сексуално насилие над деца. На един от адресите - в Димитровград, в съдържанието на 30% от намерените видео файлове жертвите били бебета на възраст до 3 месеца. В процеса на работата по случая е изяснено, че мъжете са развивали дейността си в период от около и над 3 години.

Един от задържаните, живеещ в София, който е оставен за постоянно в ареста, целенасочено е създавал еротични обяви с лични данни на набелязаните от него деца. Дни след създаването на обявите, изпращал по Скайп линковете на обявите към жертвите си. Така изнудвал децата за срещи, като при отказ заплашвал да разпространи обявите им в социалните мрежи, пред родители и техни съученици.

43-годишният стигнал и по-далеч в действията си за установяване на контакт с деца - неотдавна създал, заедно с още двама мъже от обкръжението си, НПО с благовидния предмет на дейност популяризирането на физическото възпитание сред подрастващото поколение.

До момента, само през ноември, експертите от специализирания отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП неутрализираха подобна дейност на осем мъже във възрастовата група 40-50 г.  https://dnes.dir.bg

  1. Арестуваха българин, извършил гнусни престъпления в Гърция
  2. Криминалисти: Горския човек ровичкал в сайтове с извратено детско порно, преди да си пусне куршума, но после...
  3. Русе: Мъж, разпространявал материали с брутални сцени на извращения с деца, е задържан при операция на ГДБОП
  4. Връщаме на Англия извратен пастор - изнасилвал и снимал деца
  5. Драма в Кърджали: Педофил се гаври и изнасили дете на гурбетчии