изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:56 EEST
Стотици "жълти жилетки" блокираха центъра на Брюксел    
Новини
Стотици \"жълти жилетки\" блокираха трафика на булеварди в Брюксел и няколко ключови магистрали, водещи до центъра на столицата, съобщава ТАСС. Протестиращите блокират две основни кръстовища в центъра на столицата - на булевард \"Режан\" и на улица \"Луа\". Протестиращите скандират \"Макрон - подай оставка! Мишел (б.р. министър-председател на Белгия) - подай оставка!\"



Белгийската полиция стреля с водни оръдия и сълзотворен газ срещу протестиращи, които от своя страна обърнаха поне два полицейски микробуса, докато се опитват да нарушат полицейските заграждения.

Слагат бетонни блокове и парчета арматура по пътищата. Според свидетели и участници в протестите, мнозинството от хората са се събрали след призиви в социалните мрежи.

В резултат на действията на полицията са затворени шест големи тунела, водещи до центъра на града, съобщават градските власти. Те отбелязват, че действията не са разрешени от властите. Организаторите в последния момент са оттеглили искане до кметството за демонстрация.

Полицейските сили са в района на протестите, но все още не са предприели стъпки за отблокиране на улиците.

Според служители на реда, повече от 60 души вече са задържани, най-вече за агресивно поведение или за наличие на забранени предмети, големи фойерверки или хладни оръжия, но не споменават за очевидни сблъсъци между протестиращи и полицейски служители.

Протестиращите твърдят, че действат солидарно с \"жълтите жилетки\" във Франция, срещу социалната несправедливост в Белгия.

Различни участници в протестите поставят различни цели, включително изискването за намаляване на данъците, увеличаване на социалните придобивки, облекчаване на правилата на пазара на труда и получаване на обезщетения за безработица, по-ниски цени на бензин и лекарства.

Призивите, \"Мишел, подай оставка\", на кръстовището Арт-Луи, близо до кабинета на премиер Шарл Мишел, са във връзка с негово изказване вчера, в което той изразява съчувствие за трудностите на хората, но обясни: \"Парите не падат от небето.\"

Неговата дясноцентристка коалиция е изправена пред избори през май, съобщава \"Ройтерс\". Премиерът заяви, че е готов да говори с някои от лидерите на протестиращите.

https://news.bg

ВИДЕАТА ВИЖТЕ НА АДРЕСИ:

https://twitter.com/i/status/1068485057856311297

https://twitter.com/i/status/1068461968820977665

https://twitter.com/i/status/1068474169157976067


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди