изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:30 EEST
ПОВЕЧЕ ОТ 80 ДУШИ БЯХА ЗАДЪРЖАНИ ПО ВРЕМЕ НА ПЕТЪЧНИТЕ ПРОТЕСТИ НА "ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ" В БРЮКСЕЛ    
НовиниПовече от 80 души бяха задържани по време на петъчните протести на \"жълтите жилетки\" в Брюксел, съобщиха в събота RTL Television and Radio Company. В петък активистите на протестното движение \"жълти жилетки\", недоволни от нарастващите цени на горивата, организираха неразрешено рали в центъра на столицата на Белгия. Стотици активисти се опитаха да блокират автомобилния трафик на едно от централните пресечки на града. В отговор полицията използва водни оръдия, за да разпръсне тълпата.


Според канала общият брой на задържаните по време на протестите е бил 82 души. Сред тях е един малолетен, заподозрян за участие в палеж на полицейски автомобили.

Първите мащабни протести на \"жълтите жилетки\" срещу увеличението на данъците и цените на бензина започнаха във Франция на 17 ноември и почти веднага се разпространиха на територията на Белгия. За разлика от мащабните действия във Франция, където движението срещу повишаването на цените беше подкрепено от повече от 100 хиляди души, първите действия в Белгия бяха малко, но след това броят на участниците започна да расте.

Делът на акциза и ДДС в цената на дизеловото гориво в Белгия е 55.5%, според този показател царството е на четвърто място сред страните-членки на ЕС.  НДТ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди