изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:27 EEST
СИН УБИ МАЙКА СИ    
Новини 23-годишен мъж от тервелското село Честименско причини смъртта на майка си. Около 4.30 ч. на 2 декември е подаден сигнал за жена в безпомощно състояние в частен дом в селото. Когато униформените пристигнали на място, установили, че 51-годишната жена  вече е мъртва. По нея са открити следи от насилствена смърт. В къщата живеели майката и бащата, синът и жена му.


След проведеното издирване е задържан за срок до 72 часа 23-годишният син Кадир Р., след като Окръжната прокуратура в Добрич го привлече като обвиняем за убийството на родната си майка. До изтичане на срока на предварителното му задържане прокуратурата ще внесе искане в Добричкия окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за престъпление по член 116, ал. 1, т. 3, във връзка с член 115 от НК.
На 2 декември 2018 г. след полунощ Кадир и съпругата му се върнали след гостуване в свои приятели. В дома им помежду им възникнал конфликт. Скандалът събудил майката на обвиняемия, която се опитала да разтърве сина и снаха си. Кадир ударил майка си. След това съпрузите продължили разправията в стаята си. 51-годишната жена отново се опитала да спре скандала между двамата. Тогава Кадир я ударил отново. Майка му паднала на земята и починала. Тежка черепно-мозъчна травма е причината за смъртта й.
Действията по разследването на семейната драма, завършила с убийството на 51-годишната Р.А., продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич.
Вероятно, няма умисъл за убийството и то ще се разследва като умишлено нанесена телесна повреда, в резултат на която е причинена смъртта, обясниха запознати със случая.
Починалата жена работела в Германия, мъжът й е пастир в Честименско. 23-годишният им син е зает в частна фирма в Тервел, а съпругата му е по майчинство. Хора от селото споделят, че са кротки и не са чували за скандали в семейството.
Къщата, в която е извършено убийството, и днес продължава да е запечатана, казаха запознати от Честименско. Според разследващи,  мярката е наложена, защото в нея е извършено умишлено престъпление.
Това е третото убийство в област Добрич за последния месец. И трите случая са разкрити. НДТ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди