изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:05 EEST
ОТКРИХА ОГРОМЕН БОЕН АРСЕНАЛ, КОЙТО ШОКИРА ДОРИ ПРЕМИЕРА БОРИСОВ    
Новини Картечници, десетки автомати, спусъци за РПГ-та, черен барут и огромно количество боеприпаси са открити при спецоперация на ГДБОП", това гласи официалното съобщение от МВР за масираната спецакция, която излови толкова много боеприпаси, че чак изненада премиера Бойко Борисов. Разследването е осъществено под ръководството на Специализираната прокуратура и доказва ефективното противодействие на българските служби в борбата с организираната престъпност, уточняват от МВР.


Подробностите по проведените две реализации на територията на столицата и Казанлък оповестиха вчера на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев, директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов и разследващият прокурор Евгения Станкова.


Те оцениха високо професионализма на служителите от отдел „Контратероризъм“, които заедно със Специализираната прокуратура работиха денонощно за да се достигне до успешния край на операцията. В хода й от склад в столичен квартал са иззети десетки обезопасени автомати, картечници, скорпиони, спусъци на картечници, както и торби с части за тяхното привеждане в действие, десетки хиляди патрони. Бе пояснено, че само количеството барут е било достатъчно за унищожаването на цялата жилищна кооперация, където се е помещавал складът.
МВР показа и с видео как точно е протекло всичко. Видеото можете да видите на сайта ни ndtnews.hopto.org.
На излизане от гаража го задържахме. Цяла нощ в гаража оперативни полицаи правиха претърсвания и извивания. В сутрешните часове завърши всичко. Това разкри прокурор Евгения Станкова по време на извънредни брифинг на ГДБОП във връзка с огромното количество боеприпаси, което намериха в няколко бандитски бърлоги. "Лицето, собственик на склада, е задържан. Той е същият, който преди време бе изловен с 50 „Узи“. Голям обем от оръжия и взрив. А това създава опасност за хората и населението, ако същият не бе намерен и иззет", каза още Станкова.
"Всичко започна от оперативна информация, която получихме от септември 2017 престъпна група, която се занимава с придобиване, съхранени и продажба на оръжия. Общо девет адрес бяха претърсени. Седем лица за задържани. Това стана по врем на самата сделка, която бе вчера. В тях намерихме 17 автомата Калашник, 15 пистолета и 12 цеви", поясни още прокурор Станкова.
По информация на БЛИЦ въпросният тартор, задържан преди време с 50 „Узи“, се казва Йордан Йорданов. "За нас е чудно как тези оръжия са излезли от завод "Арсенал". Ние имаме категорични доказателства, че именно от там са излезли повече боеприпаси", каза пък Ивайло Спиридонов.


"Ще възложим проверка на целия завод „Арсенал” в Казанлък. Продължаваме да работим как е изнасяно оръжието от завода „Арсенал”-Казанлък. Имало е вътрешен начин. Оръжието категорично е излязло по нелегален начин от завода", заяви Гешев. По думите му източникът на проблема е изнасянето.   https://www.blitz.bg/


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди