изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:56 EET
БЪЛГАРЧЕ ПРОДАДЕНО ЗА 50 ЕВРО В СЪРБИЯ; ШЕСТИМА БЪЛГАРИ ПОЛУЧИХА ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ ЗА СВОДНИЧЕСТВО ВЪВ ФРАНЦИЯ    
Новини Сръбската полиция в Белград тази година е разкрила тежко престъпление при който дете с физически недъзи е било "внесено от България и закупено за 50 евро". Детето е било укривано в къща в Панчево, край Белград, с цел по-късно да бъде прехвърлено нелегално в Италия. Там членовете на престъпната банда смятали да го карат да проси по улиците на страната. От Министерството на вътрешните работи на Сърбия съобщиха, че цената на едно дете се движи от 50 до 5000 евро.

 „В Сърбия търговията с деца най-често е свързана със сексуалната експлоатация, детската порнография и педофилията, а след това за принудителен труд, просене по улиците и извършване на други престъпления. Търгуват се дори неродени и бебета. Подобно нещо става най-често в ромските среди“, каза по този случай Ненад Лапчевич, който ръководи дирекцията за борба с нелегалната имиграция и търговията с хора. Според полицията децата се продават в страните от Западна Европа, най-често в Италия и Франция, но и в Косово, което се превръща в една от най-големите дестинация за този вид престъпления.
*************************
Шестима българи бяха осъдени на затвор за сводничество в Лион, след като делото им бе разгледано от съда в Лион миналия понеделник и вторник, пише Л’Инфо дю Рон. Тримата мъже и трите жени от България са осъдени за създаване и поддръжка в периода 2003-2006 година на мрежа за проституция, свързваща България с редица френски градове. Бивша проститутка даде показания пред съда за това как е била купена и изпратена на улицата в Лион, за да носи възможно най-много пари. Предполагаемият шеф на мрежата, Васил Илиев-Васко, който е придобил повече от 100 000 евро от търговията с плът е осъден на четири години. Двамата му помощници получиха присъди от 14 и 18 месеца. Трите жени от мрежата получиха ефективни присъди между 8 и 16 месеца.
НДТ – 6 декември 2008 г.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди