изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:19 EEST
АКО ИСКАТЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ ЗА МИНЕРАЛИТЕ…    
Култура
На 4 декември официално бе открит „Център по минералогия и спелеология“ при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ - гр. Добрич. Центърът ще функционира в залата на 3-ти етаж в сградата на читалището. Събитието започна с приветствие от г-жа Елена Юрченко, член на Настоятелството на читалището, която изрази радостта си от разкриването на Центъра и надеждата, че той ще предизвика интереса на добричлии.
[image2]



Специални гости на откриването бяха заместник-директорът на Националния музей „Земята и хората“ г-н Гено Цонков, както и г-жа Лариса Нешева и г-жа Светла Старирадева, уредници в музея. Екипът на институцията е първият дарител на експозицията, като предостави 87 петрографски образци при изграждането на Центъра, а сега изненада приятно колектива на читалището с дарение от още 7 експоната. Г-жа Светла Старирадева разказа повече за предоставените от музея образци и изрази всеобщото желание на екипа на „Земята и хората“ сътрудничеството с културния институт в гр. Добрич да продължи и занапред.


Друга голяма част от експонатите са дарение от г-н Димитър Димитров, който е и организатор на дейността на Центъра и ще предоставя информация на посетителите за изложените камъни и минерали. Г-н Димитров ще ръководи и клуба, който ще функционира към Центъра и в който желаещите могат да изучават и събират скали, фосили и минерали в Добричка област и близките райони.
Събитието бе уважено също от медии и представители на други институции в града, с които читалище „Йордан Йовков“ работи успешно.
Димитър СТЕФАНОВ



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди