изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:03 EEST
Окръжен съд - Добрич остави в ареста мъж, обвинен за помагачество при държането на 4 кг кокаин    
Ред и сигурност         Окръжният съд остави без уважение молбата на мъж от Добрич за изменение на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. 43-годишния Живко Ж. е привлечен като обвиняем за това, че през август 2007г., в съучастие с друг мъж от Добрич, като помагач, умишлено улеснил държането без надлежно разрешително на 4 004.3 гр. кокаин, на обща стойност 1 001 063 лв., с цел разпространение. Според обвинението деянието е останало недовършено в стадия на опита по независещи от него причини.

            Окръжният съд постанови определението си, след като прецени, че към настоящия момент не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност на подсъдимия към престъплението, за което е привлечен като обвиняем, както и опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление.

            Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.

            В Окръжния съд вече е водено задочно наказателно производство срещу същия подсъдим, по същото обвинение. През 2015г. той е бил признат за виновен и осъден на 10 години лишаване от свобода и глоба в размер на 12 000 лева. Постановената задочно присъда е била потвърдена и от двете по-горни инстанции - Варненски апелативен съд и Върховния касационен съд. Производството е преминало задочно, тъй като въпреки проведено издирване, подсъдимият не е бил установен. Задържан е по-късно въз основа на издадена спрямо него Европейска заповед за арест и предаден на българските власти. При вече започнало изтърпяване на наказанието от 10 години лишаване от свобода, осъденият е отправил искане за възобновяване на наказателното производство срещу него с мотива, че разглеждането на делото в негово отсъствие е попречило за разкриване на обективната истина. Състав на ВКС е намерил, че са налице законовите предпоставките за отмяна на постановените по делото съдебни актове от трите съдебни инстанции и за възобновяване на наказателното производство.

            В Окръжния съд вече е образувано ново дело срещу 43-годишния добричлия. Разпоредителното заседание по него ще се проведе на 28 януари 2019 година.

Окръжен съд - Добрич

Връзки с обществеността

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди