изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:05 EEST
50/50 очаквания за предсрочни избори и за пълен мандат    
Новини Относително равенство в очакванията за предсрочни избори и за пълен мандат на правителството. Това показва проучване на "Галъп интернешънъл", проведено между 28 и 30 ноември сред 801 души в цялата страна.

Общо 43% от запитаните смятат, че правителството ще остане на власт до края на мандата си през 2021 г.

Други 44% са на противоположния полюс и имат по-скептични очаквания. 29% от тях са на мнение, че правителството ще остане на власт до евроизборите през май догодина, а 15% дават сравнително по-оптимистична прогноза, според която то ще се задържи до местните избори през есента на 2019 г.



Мнозинството от анкетираните - 70%, подкрепя протестите срещу управлението. Половината от тях заявяват, че биха участвали в протест срещу правителството, а 8% вече са го правили. Други 41% обаче не биха се включили в подобни прояви.



Повечето от запитаните (69%) са на мнение, че протестите са спонтанни, а други 19% ги смятат за платени. От своя страна 4% от анкетираните определят протестите като криминални.



По отношение на оценката, която българите поставят на управлението, повечето от тях смятат, че правителството се справя "средно" - 32% споделят това становище. Други 15% му поставят оценка "добре", а едва 4% оценяват управлението му като "много добро". Значително по-високи са негативните оценки - 26% намират управлението за "лошо", а 21% го определят като "много лошо".


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди