изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:41 EEST
Бунтът в Париж се разраства! Полицията хвърли и водни оръдия срещу "жълтите жилетки" (ВИДЕО)    
По света
Протестиращите изкореняват дървета, с които правят импровизирани огнени барикади по улиците на френската столица, Айфеловата кула и Лувъра са затворени, всички магазини и заведения в центъра са заградени със защитни съоръжения


Полицията използва водни оръдия срещу протестиращите "жълти жилетки" по улиците на Париж в събота, съобщава кореспондентът на TACC от мястото на протестите, цитиран от "Фокус".

Инцидентът е станал на булевард Марсо, в непосредствена близост до "Шанз-Елизе". Полицията прибягна до водни оръдия, след като протестиращите са започнали да хвърлят камъни и бутилки по органите на реда. Според британския "Индипендънт" бунтовниците изкореняват дървета, с които правят импровизирани огнени барикади. Тълпите трошат витрини и палят автомобили.

Според последните данни по време на протеста полицията е арестувала 575 души в Париж в събота, от които 361 са задържани в полицейските управления.

Около 31 хиляди души участват в антиправителствени протести във Франция в събота, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Лоран Нунез и добави, че 700 души са били задържани, предава AFP.

"На национално ниво, включително и в Париж, имаме повече от 700 задържани , като около 31 хиляди души протестират общо в страната, осем хиляди от тях в Париж", каза той пред телевизионния канал France 2.

89 000 полицаи и жандармеристи са мобилизирани в цялата страна.

Демонстранти са блокирали основния булевард, който обикаля центъра на Париж.

Полицейски барикади и бронирана техника са обградили Елисейския дворец - седалището на президента Еманюел Макрон. Те спират с метални бариери и сълзотворен газ настъпващите към двореца колони от протестиращи, повечето от които са млади мъже.  http://epicenter.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди