изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:35 EEST
У НАС - НАКРАТКО    
НовиниЕДВИН СУГАРЕВ, Христо Христов, Красен Николов и Петър Бучков са събрали големите корупционни практики, които вече са застрашили националната сигурност, в христоматия в три тома, наречена "История на корупцията в България в годините на преход към демокрация от 1989 до 2014 година".  Изданието показва как България стигна до политически цинизъм, чалга – философия, как нравствеността стана отживелица, а консумацията придоби огромна стойност.


БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ е останала без доставчик на храна от три години. Това установи проверка на bTV. Заради висящата процедура по избор на доставчик, Министерството на отбраната харчи близо 31 млн. лв. без обществена поръчка. „Командирите са изправени пред една страшна дилема – или да нарушат закона и да не осигурят безплатната храна, или да я осигурят по нерегламентиран нормативно път, което отново е нарушение на закона”, заяви контраадмирал Митко Петев, командващ ВМС.

РАЗБИХА ПЕЧАТНИЦА за незаконни документи в частен имот в град Костенец. Служителите на МВР са иззели множество дипломи, удостоверения и свидетелства за завършено образование, както и незаконно притежавани боеприпаси. Арестуван е 58-годишният собственик на имота. Той е криминално проявен и осъждан На адреса е открито оборудване за създаване на фалшиви документи – пишещи машини, скенер, ксерокс, ламинатор, метална преса. Намерени са още корици на дипломи и копия от бланки на документи, бележки с лични данни на лица, учебни заведения, населени места и ксерокопия на документи за самоличност.

СИЛВИЯ МАТЕРН е първата цивилна българка в НАТО. Работи там 10 години – в територия, запазена за мъже. Тя разказа, че пътят до НАТО е бил дълъг и труден – отнело ѝ е две години. „Кандидатствах там над 20 пъти, съответно 19 бях отхвърлена. Всеки път подобрявах нещо в кандидатурата си, допълвах автобиографията си. През 2006 г. започнах да работя там в Центъра за програмиране към НАТО, който се намира в Белгия. Там работех като уеб-разработчик, графичен дизайнер и изпълнявах функции по корпоративен имидж. В последствие, през 2010 г. кандидатствах за по-висока позиция и спечелих място за софтуерен инженер. Преместих се в Агенцията по комуникация и информация”, сподели Силвия. Тя разказа, че в НАТО военните и цивилните работят в пълна симбиоза и взаимно се допълват, за да се изпълни съответната мисия. „За периода от 10 години, най-странното, което ми се случи беше отличието ми за особен принос към НАТО. Дадоха ми медал. Аз си мислех, че просто си върша работата, оказа се, че си я върша повече от добре. Сега си давам сметка, че това е много добър подход за мотивация на персонала”, каза ИТ специалистът.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди