изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:36 EEST
ФИРМА НА КЕХАЙОВ Е ДЛЪЖНИК И НА ОБЩИНА ДОБРИЧ | 16 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ФИРМА НА КЕХАЙОВ Е ДЛЪЖНИК И НА ОБЩИНА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2005-12-09 @ 15:32 EET

Панайт Кехайв е зад решетките, а 200 души в двата блока стопанисвани от него - намиращи се на ул.Калиакра №54 бл.3 и бл.4 стоят вече 3 дена без ток.

Неприятностите на живущите семейста започват още миналия понеделник, когато внезапно и без никакво предупраждение енергоснабдяване спира тока в 9 сутринта на двата блока.
Причината според тях е че Фирма "Гранат оил", представяна от П.Кехайов дължи огромна сума пари за ток от септември насам.
Следват жалби и протести на живущите от двата блока до прокуратурата и полицията. В резултат на това токът е пуснат след два дена т.е в Сряда вечерта - официално, защото неофициално и по неизвестни причини токът е пуснат във вторник вечерта и е спрян в късния следобед на следващия ден.
Внезапната проверка, и цялостният обиск на трите блока (1,3,4) и арестуването на П.Кехайов обаче явно е накарало енергоснабдяване да спре отново тока на двата блока в понеделник 05.12.2005 година.
Междувременно се оказва, че двете общежития имат нов собственик, който не може да влезе във владение, защото имат спорове с П.Кехайов.
На събрание организирано от новия собственик на блоковете след спирането на тока в понеделник същия е уверил живущите, че ще направи всичко възможно да пусне тока на живущите, но уви още няма резултат.
Живущите от двата блока написват собственоръчно жалби адресирани до районна прокуратура гр.Добрич, но поради липса на дежурен прокур, до 17 часа те са размотавани от районата прокуратура до окръжната. Най-накрая жалбите са приети от окръжния прокурор, но ще се разглеждат по каналния ред.
- "Какво ще правим"
- "Ние сме си платили сметките та Кехайов"
- "Как да си измия и изкъпя детето"
- "Вчера потърсихме съдействието на "Радио Добруджа, но дори и новината не съобщиха"
- "До кага ще си играят с нашите съдби"
Питаха живущите там.
- "Днес е Никулден, нека да и преседне на госпожа Милушева от Енергоснабдяване".
Шефа е арестуван и енергото си прави каквото иска - поясниха живущи.
Миналия месец варненския окръжен съд с търговско дело № 991 от 2005 година е назначил временен синдик на фирма" Гранат оил". На 15.12.2005 година ще се състои дело, в което ще се вземе решение за обявяване на дружеството в несъстоятелност.
През пролетта на тази година фирмата е спечелила таен конкурс и в момента стопанисва Студенткско общежитие бл.1 намиращо се на същата улица в близост до другите две. Студентското общежитие бл.1 е собственост на "Медицински университет" - гр.Варна. Там Кехайов прави ремонти и настанява хора по всички етажи където е отремонтирано.
- "Предполагаме, че нашите пари са отишли в Студентското общежитие" - казват живущи от другите два блока.
Те заплашват ако не им се пусне тока да застанат вечерта на линията на вечерният влак за София и да извикат телевизията за да им обърне някой внимание.
- " къде бяха досега енергото, защо са чакали толкова дълго за да изключат тока"
Живеещите в двата блока са на ръба на гражданско неподчинение. Положението в тези блокове, ще се влоши защото времето застудява, а вътре има много малки деца, бебета и възрастни хора.Отоплението в блока става изцяло на електричество, тъй като в блока комини няма.
Температурите в помещенията вечер падат до 12-15 градуса.
- "Дано някой в този град и в тази държава се сети за нас"
- "Дано хората от които зависи решаването на проблема се сетят,че и те имат или са имали малки деца някога" - възмущават се хората живеещи там.
Ако не пуснат тока положението ще стане бедствено.
Ще трябва да се сезира дори гражданска защита.


Автор: perfect
 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди