изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:58 EEST
Кой има голямата вина за зачестилите убийства и престъпления, извършвани от ученици? | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Кой има голямата вина за зачестилите убийства и престъпления, извършвани от ученици?
Автор: Anonymous да 2004-11-19 @ 23:16 EET
Аз искам да подтвьрдя, че прочетох пьлният текст на Вашият "пост". Аз бих се изразил подобно- няма от какво да се срамувате или да смятате, че стре пропуснали нещо. Имам чувството, ч живете зад граница? Аз сьм от Добрич, но от 1999 живея в САЩ (след женитба). Никога не сьм мечтал или планирал да живея в САЩ, напротив! Но след като преакарах пет години и следях всякак новина, информация, коментарий за системата им- аз сьщо смятам, че нещата не вьрвят добре у дома. За нашенец (да чуе "препорька" от бьлгарин-емигрант) не е лесно да "прегльтне" такива коментарии. Ако бях на "негово" място, и аз нямаше да сьм щастлив. лесно е да се коментира, когато си на "топло", а нашенците си "карат ярема". Аз го знам от себе си и все пак твьрдя, че даже емигрирали земляци имат чувства и добри желания за татковината.
Да кажа накратко- да, ситуацията е както Вие описахте. Не сме имали и все още нямаме навици/обичаи/традиции, когато родители общуват ежедневно с децата на всякакви теми., Всичко е оставено на "самотек". Ненормално е бармани да правят печалба безнаказано, продавайки алкохол на малолетни, които правят поразии след това, дори и убийстба.
Аз сьм сьгласен, че това е праклено скожнба тема и изисква много пискане-отговаряне. Но ако някой не започне- нищое няма да се промени. Най-важното е правителството до има прагматичен подход (кое правиелтство???)и да го насажда методично. Но аз нямам илюзията, че в бедствено положение, в което се намират земляците, нещата ще потрьгнат бьрзо и в правилното русло.
Бих могьл да коментирам надьлго и нашироко, но полза за никого няма. нямам радикална рецепта за "оправяне" на нещата. Знам, че ако няколко родители започнат "крьстоносен поход"- нищо няа да се промени; само те ще си доведат неприятности и насмешки. И знаейки това, нищо няма да се промени......ако на някого буквално не м у писне от :ужасьт" наоколо.
Хареса ми коментарият за това, че нито един политик не бе сьден или обвинен....публична "тайан" е, че корупцията е навсякьде, и че политиците са "каймака" на корумпиране и злоупотреби (е, не всички). Без значение е, че десетки партии нямат интерес да преселедват един-друг, даже за политическа вендета. Все полза ще е за обществото.
Както и да е- ако не започне радикален процес, процес който е поддьржан и вьзприет от болшинството на обществото- нещо като забрана на продажба на лкохол на малолетни КЬДЕТО И ДА Е (нарушенията трябва да се санкционират жестоко, т.е. например 5000 лева и нагоре, че да не "отьрва" на барман да дава рушвет на корумпиран полицай)- тогава няма много надежда. Скоро или по-кьсно всичко ще стане като в цивилизованите общества, но.....хайде да ен продьлжавам с тьжното. не сьм специалист и не знам какво професионално да сьветвам, но бих искал участие в..в.вьв всичко добро за татковината!

камен

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди