изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:34 EET
d | 315 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
d
Автор: Anonymous да 2007-01-24 @ 23:27 EET
Понеже името ми е цитирано неведнъж в този форум си позволявам да понапиша и аз нещо.
Като начало... казвам се Стойчо Стойчев и като бос /в смисъл лаик/ в областта на здравното осигуряване аз подадох жалба в Комисия за защита от дискриминация срещу НЕЗАКОННОТО ПРИХВАЩАНЕ НА ЗДРАВНО ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ на жителите на Добричка област. За непосветените ще отбележа, че:
1. Тези актове са НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ;
2. Това прихващане се случи с едноличната санкция на Директора на ТД на НАП -Добрич;
3. Това прихващане се случи, въпреки несъгласието на професионалистите в дирекцията и тяхното мнение;
4. С това Директора на ТД на НАП - Добрич дори се похвали в някой централни /или партийни/ ежедневници, което като акт от нейна страна ще оставя без коментар;
5. Това се случи, защото не се търсеше Човек за мястото, а се търсеше място за Човека.

По този начин държавната хазна незаконно се напълни със 145 569,96 лева

На поредното заседание на Комисия за защита от дискриминация от Централно управление на Национална агенция за приходите по мое искане представиха Доклада на Главна дирекция "Инспекторат по контрол и сигурност" във връзка с извършена проверка на дейността на Директора на ТД на НАП - Добрич. Констатациите са доста интересни, но доклада е твърде голям като обем, за да го поместя в едно мнение. Обещавам да пускам на час по лъжичка, т.е. на ден по раздел. Дано разбирате, че това е доклад на НЕЗАВИСИМ орган и констатациите му се основават единствено на представени докуметни и действащата в РБългария нормативна уредба.

За да подхраня любопитството и охладя ентусиазма на някой ще напиша са само финала, все пак не е криминален роман...


"... Констатираните при проверката факти и обсоятелства дават основание за търсене на дисциплинарна отгоговорност на г-жа Петя Банкова /това е директора на ТД на НАП - Добрич/. Вида на дициплинарното наказание следва да бъде преценено след изискването и представянето на писмени обяснение по реда на чл. 193, ал. 1 от Кодекса на труда."


Така завършва доклада. В следващите ми постове ще запазя данъчната и осигурителна тайна, съдържаща се в доклада, както и имената на бившите ми колеги. Ще цитирам само факти, без коментар. Също така обещавам да го изпратя на "Инспектората" на Министерски съвет, Омбудсмана на РБългария, Министъра на Финансите и, на който се сетя още с единствен въпрос: "Защо?"




Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди