изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:45 EEST
Банкова - episode 3 | 315 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Банкова - episode 3
Автор: Anonymous да 2007-02-06 @ 20:33 EET
I. В хода на проверката в ТД на НАП – Добрич, съгласно поставената в сигнала резолюция на Зам. Министъра на финансите бе проведена анонимна анкета.
В анкетата бяха включени въпроси касаещи: оценка на недостатъците /ако има такива/ в организацията на работа на ТД на НАП – Добрич, оценка на качествата на работа на Директора на ТД, наличие на разлика в стила на управление на стария и новия Директор на ТД, оказван ли е натиск и от страна на кого за изпълнение /неизпълнение/ на служебни задължения и др.
По щатно разписание на ТД на НАП – Добрич от 23.05.2006 г. персонала се състои от 188 лица. Съгласно представената справка от Добринка Лазарова Костадинова – специалист в отдел "Финансово-счетоводен" на ТД в дните 12.06.2006 г. и 13.06.2006 г. /дните на провеждане на проверката/ 20 служители на ТД на НАП – Добрич отсъстват от работа, поради ползване на годишни отпуски и отпуски по болест. В резултат на горното в ТД на НАП – Добрич бяха раздадени за попълване 168 броя анкети.

След отваряне на анкетните кутии се установи, че са предадени 127 броя анкетни листа, от които с:
• дадена висока оценка на работата на г-жа Петя Банкова – Директор на ТД на НАП = Добрич – 38 броя;
• дадена ниска оценка на работата на г-жа Петя Банкова – Директор на ТД на НАП = Добрич – 52 броя;
• дадена средна оценка на работата на г-жа Петя Банкова – Директор на ТД на НАП = Добрич – 29 броя;
• предадени празни анкетни листиве – 8 броя.

В анкетните листи, в които е изразена подкрепа към стила и работата на Петя Банкова е дадена висока оценка най-вече по следните показатели:
- планиране, организиране и контрол върхиу работата на другите с цел постигане на поставените цели;
- със служебното си поведение, както и в личните си взаимоотношения съблюдава етичните норми, обществения престиж и опазване доброто име на организацията;
- притежава способност да анализира информация, да я синтезира и представя резултатите;

Най-малко подкрепа Петя Банкова е намерила за следните качества:
- да работи ефективно с колегите;
- да предизвиква уважение в ролята си на лидер;
 да проявява обективност в преценките си;
- да представя и разпространява идеи;

В 10 броя анкетни листове, с които е изразено недоволство от работата на Петя Банкова е отбелязано неодобрение от стила на работата на Директора на ТД по абсолютно всички показатели.

В останалите 42 броя най-много негативни оценки са дадени за качествата и:
- да работи ефективно с колегите;
- проявява способност да работи конструктивно като член на екип;
- проявява обективност в преценките си;
- да предизвиква уважение в ролята си на лидер.

В 6 анкетни листа на въпроса "Указван ли е натиск от страна на административен ръководител да извършите или не действия /бездействия/ в разрез със служебните си Ви задължения и ако – да, от кого?" е посочено, че е упражняван натиск от страна на г-жа Банкова. В два от случаите е конкретизирано, че става дума за извършване на действия срещу колега и събиране на документи, компрометиращи колега, с когото Директорката е в конфликт. В друг от случаите е посочено, че е оказван натиск от страна на г-жа Петя Банкова за прихващане на здравно-осигурителни вноски при подаване на ДД по чл. 41 от ЗОДФЛ, без физическото лице да е подало молба за това.

Анализът на анкетните листове показва,ч е съществува проблем при осъществяването на диалог или пълна липса на такъв между Директора на ТД на НАП – Добрич и служителите на дирекцията. Липсата на конструктивен диалог мотивира и мнението на служителите, че не съществува ефективна комуникация и координация в работата на ръководството.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди