изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:01 EEST
нема газ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
нема газ
Автор: Anonymous да 2009-04-14 @ 08:01 EEST
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-01-20&article=263531


http://www.investor.bg/?cat=5&id=74479

Албена АД ще инвестира в алтернативни източници на енергия, за да бъде гарантирана енергийната сигурност на едноименния курорт, съобщи изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев, цитиран от БТА.

По думите му дружеството засега се въздържа да започне програма за газификация на черноморския комплекс, въпреки че в община Балчик, на чиято територия е курортът, изграждането на газопреносна мрежа е започнало през миналата година. Необходим е доста голям финансов ресурс за газови съоръжения в хотелите, а и неяснотата в доставките на синьо гориво ни карат да бъдем предпазливи, коментира Станев.

Албена АД кандидатства с проект за изграждане на соларни инсталации в шест хотела, като очаква подкрепа от правителството на Норвегия, съобщи Йовка Страшилова, зам.-директор Маркетинг и продажби в дружеството. По думите й през април ще стане известно дали дружеството ще получи очакваната техническа и финансова помощ.

Соларни панели вече са монтирани в хотелите „Фламинго“, „Калиакра“, „Арабела бийч“, припомнят от курорта. Модулите се използват за затопляне на водата в откритите басейни, в баните в хотелските стаи и кухните на ресторантите. Алтернативният източник може да се използва и за отопление на хотелите в
началото и края на сезона, ако температурите са по-ниски.

Миналата седмица Съветът на директорите на Албена АД е гласувал за намаляване на покупната цена на Интерскай АД, собственик на летище Лесново, с 3,9 млн. лв. до 22,6 млн. лв. Дружеството ще бъде закупено от Албена холдинг, който е основен акционер в Албена АД. В момента тече процедура по преобразуването на Интерскай в публично дружество и качването му за търговия на БФБ – София.


Албена инвестира в соларни инсталации

"Албена"-АД инвестира в соларни инсталации, за да гарантира енергийната сигурност в курорта, заяви шефът на дружеството Красимир Станев. Панели за слънчева енергия вече са инсталирани в хотелите "Фламинго", "Калиакра" и "Арабела Бийч". През април ще стане ясно дали дружеството ще спечели финансиране от Норвегия за инсталирането на панели на още 6 хотела.
Монтираните вече инсталации затоплят водата в откритите басейни, хотелските бани и ресторантските кухни. Могат да бъдат използвани и за отопление. "Албена" АД не предвижда засега газификацията на курорта. Подобни съоръжения изискват големи инвестиции, а и неяснотата в доставките на синьо гориво ни карат да бъдем предпазливи, коментира Станев.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди