изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:55 EET
БАНКОВА,ПЛАТИ!!! НЕ ОЩЕТЯВАЙ БЮДЖЕТА!!! | 315 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БАНКОВА,ПЛАТИ!!! НЕ ОЩЕТЯВАЙ БЮДЖЕТА!!!
Автор: Anonymous да 2009-05-15 @ 22:10 EEST
Мургина с 3 обвинения, грозят я до 10 г. затвор     2009-05-15 @ 18:06 EEST На бившия директор на Националната агенция по приходите (НАП) Мария Мургина е наложена мярка за неотклонение "подписка".  Това обясниха нейните адвокати Пламен Ялнъзов, Валери Борисов и Петър Китанов, като отказаха да отговорят какви точно обвинения са й повдигнати, съобщи БТА.


Мургина престоя в Националната следствена служба (НСлС) около час. Тя пристигна с черен джип, но не се спря пред чакащите журналисти, съобщи Фокус. На излизане отново не пожела да разговаря с репортерите.
Бившата данъчна шефка даде обяснение за злоупотребите, извършвани в агенцията, докато е била директор. Двете следователки, които я разпитаха и повдигнаха обвиненията срещу нея, са Наталия Василева и Снежана Минкова, съобщи Дарик.
По-късно пред журналисти наблюдаващият прокурор Маргарита Немска заяви, че на Мургина са повдигнати три обвинения, предаде Фокус. Първото е за длъжностни престъпления по член 282, алинея 2 от Наказателния кодекс. Повдигнато е обвинение и по член 143 от НК за неправомерно оказвана принуда върху данъчен служител. Третото обвинение е по член 313 за попълване на неверни данни в декларация, която се изисква по Закона за Сметната палата.
Мургина е заплашвала данъчна служителка, съобщи Маргарита Немска. Нарушението при попълването на декларацията е, че бившата данъчна шефка е декларирала невярно придобит от нея имот. Прокурорката обясни, че по първото обвинение Мургина е нарушила служебните си задължения, като е давала незаконосъобразни указания.
От 2 до 10 години затвор предвижда законът, ако повдигнатите днес обвинения бъдат доказани в съда.
Маргарита Немска каза още, че прокуратурата проверява и други служители на НАП за нарушения на закона, но отказа повече подробности.
На Мария Мургина е наложена лека мярка за неотклонение – "подписка", потвърди наблюдаващият прокурор. Мургина е с чисто съдебно минало, няма данни да се укрие, както и да извърши и друго длъжностно престъпление, защото е отстранена от служба, допълни прокурорът.
Делото срещу бившата шефка на НАП бе образувано през февруари, след което тя подаде оставка. Според обвинението става дума за източване на стотици милиони лева ДДС.
По делото срещу Александър Томов пък излязоха данни, че Мургина е прикривала източване на данъци от комбината „Кремиковци" и го е пазила от ревизии.

 “ОСТАВКА, Г-ЖО БАНКОВА! ОТИДЕТЕ СИ!”


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди