изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:03 EEST
БАНКОВА ПЛАТИ !!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ОЩЕТЯВАЙ БЮДЖЕТА !!!!!!!!!! | 315 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БАНКОВА ПЛАТИ !!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ОЩЕТЯВАЙ БЮДЖЕТА !!!!!!!!!!
Автор: Anonymous да 2009-09-14 @ 17:03 EEST

kakvo glasi ofitcialnata stranitca na NAP:

От 1 януари 2010 г. в НАП се създават 5 Регионални дирекции и 23 ИРМ14 септември 2009

От 01.01.2010 г. в НАП се създават 5 регионални дирекции, а досегашните териториални дирекции придобиват статут на изнесени работни места (ИРМ). Освен тях ще има и една дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители” с национален обхват. В новите 5 регионални дирекции на НАП  в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново ще се съсредоточат функциите по контрол и събиране, а в останалите 23 ИРМ (бивши ТД на НАП) се запазват функциите по обслужване на клиентите, включително приемане на данъчни и осигурителни декларации, издаване на удостоверения, плащания на данъци и осигуровки.

„Това е пилотната част от реформата в държавната администрация – тя започва от МФ, минава през НАП и АМ и до края на годината ще засегне всички министерства и агенции”, каза пред медиите вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. „Моята теория за държавната администрация е по-малко и по-добре платени служители”, допълни той.

Реформата предвижда от 1 януари да бъдат създадени 5 териториални дирекции за средни данъкоплатци в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Част от преструктурирането на приходната агенция е и актуализирането на критериите за големи данъкоплатци и осигурители. Като резултат от това големите и средни данъкоплатци в България – около 6500 фирми, ще носят между 70 и 90% от  всички приходи в хазната.

За назначаването на  ръководители в 6-те  регионални дирекции (София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и ГДО), както и на новосъздадените структури за средни данъкоплатци и дирекциите за обжалване, ще бъдат проведени публични конкурси.

Редом със структурната реформа  в НАП ще бъдат съкратени общо 638 щата (8%) във всички териториални дирекции, включително 90 щата в Централното управление (ЦУ) на НАП в София.

Една от най-големите ползи на преструктурирането е подобряване на контролно-ревизионната дейност. След промяната, ревизиите ще се извършват на база на анализ на риска за целия регион в обхвата на съответната регионална дирекция.  По този начин се проверяват фирмите, за които наистина съществува риск от избягване на облагане и се намалява корупционният натиск. Обособяването на специални звена за големи и средни данъкоплатци ще осигури по-качествено обслужване, по-качествен контрол и по-бързо възстановяване на ДДС за големите фирми, които са коректни към фиска.

„Премиерът, както и аз стоим зад тази реформа”, каза още вицепремиерът. „Институциите в България трябва да отразяват желанието на хората за промяна.”

Вижте доклада за преструктуриране на НАП и презентацията от срещата в ЦУ на мениджърския състав с вицепремиера и министър на финансите г-н Симеон Дянков.

Създаден на: 14.09.2009 Затвори

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди