изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:51 EEST
В ДОБРИЧ ШВЕЙЦАРЦИ ПРАВЯТ ФОНДАЦИЯ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО    
ОбществоПочетният гражданин на Добрич и ръководител на междуболничното партньорство с Шафхаузен д-р Андре Гредел се запозна с новия кметски екип

Има идея да се учреди българо-швейцарска фондация за подпомагане на здравеопазването в Добрич. Това съобщи при първото си за т.г. посещение д-р Андре Гредел, ръководител на партньорството между болницата в Добрич и кантоналната болница в Шафхаузен, Швейцария. Да се подготви програмата за сътрудничеството през тази година е целта на двудневното му посещение.
Визитата на д-р Гредел започна със среща с новия кмет на Добрич Детелина Николова и екипа й. В нея участва и председателят на Общинския съвет д-р Мирослав Попов, който е и член на екипа на междуболничното партньорство. Д. Николова е запознала госта с приоритетите в управленската програма на новото общинско ръководство, с новите решения и проекти на общината за допълнително финансиране на общински дейности.

През тази година болницата от Шафхаузен осигурява модерно оборудване на интензивното отделение в добричката болница. Ремонтът му, който ще е на обща стойност 50 000 лева, се финансира от общините от областта пропорционално на тяхното акционерно участие в МБАЛ. За целта от бюджета на община Добрич са заделени 22 000 лева. Д-р Гредел е изказал благодарност на кметовете и общинските съветници от областта за взетите решения за съфинансиране на ремонта на отделението.

На срещата е станало ясно, че община Шафхаузен е стартирала програма за намаляване на бюрокрацията в администрацията и усъвършенстване на механизмите за прозрачност в управлението. Ще се търсят възможности за партньорство между двете общини в тази насока, стана ясно след първата опознавателна среща на почетния гражданин на Добрич д-р Андре Гредел с кметския екип на града.
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ШВЕЙЦАРЦИ ПРАВЯТ ФОНДАЦИЯ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди