изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 15:24 EEST
Годишният размер на субсидията за партиите остава 11 лв. за действителен глас    
ПарламентГодишният размер на държавната субсидия за един получен действителен глас, съгласно Закона за политическите партии, за 2019 г. остава 11 лв. Това прие без дебат парламентът с гласувани текстове от закона за държавния бюджет за 2019 г. Минималният размер на фискалния резерв към 31 декември 2019 г. е 4,5 млрд. лв., а държавният дълг не може да надвишава 22,2 млрд. лв, одобри Народното събрание.
 
прочети повече (226 думи)
ГОЛЯМ НАПРЕДЪК В РАЗРЕШАВАНЕ НА ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА: Детските добавки остават без промяна през 2019 г.    
Парламент Размерът на детските добавки остава без промяна през 2019 г., реши парламентът с приемането на второ четене на текстове от държавния бюджет за следващата година.
 
прочети повече (483 думи)
ПЕНСИИТЕ ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ С 5,7 ПРОЦЕНТА ОТ 1 ЮЛИ 2019 Г.    
Парламент Пенсиите, отпуснати до 31 декември т.г., ще бъдат увеличени с 5,7 процента от 1 юли 2019 г. реши парламентът. Депутатите приеха окончателно на второ четене законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване /ДОО/ за следващата година.
 
прочети повече (307 думи)
Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху екоданъка за старите коли    
Парламент Депутатите приеха повторно Закона за корпоративното подоходно облагане и преодоляха президентското вето.
 
прочети повече (246 думи)
1 година затвор за всеки, който се присмива, засрамва друг човек или го критикува    
Парламент

Депутатите гласуваха промени в Наказателния кодекс, с които психонасилието става престъпление. Всеки, който се присмива, крещи, засрамва друг човек или постоянно го критикува, може да влезе за 1 г.  в затвора. Ако това се случва в семейството, наказанието може да стигне до 5 г. затвор.

 
прочети повече (427 думи)
Красива руса депутатка аут от парламента заради Валери Симеонов    
Парламент
Миглена Александрова от „Атака” ще е депутатът, който трябва да напусне народното събрание след решението на лидера на НФСБ Валери Симеонов да напусне правителството, предава bTV. Миглена Александрова ще отпадне от играта Така в рамките на групата на „Обединени патриоти” ВМРО остава с 11 депутати, докато НФСБ ще са с 9, а „Атака” – със 7.
 
прочети повече (139 думи)
НОВА СЕКИРА ЗА БЪЛГАРИТЕ: Окончателно! Данък трошка се качва, без облекчения за автомобил на газ    
Парламент
Парламентът прие окончателно новия екоелемент в данъка за старите коли, който ще оскъпи данъка им средно с 10 до 30%. Текстовете бяха гласувани на второ четене, като против тях гласуваха от БСП и от "Атака".
 
прочети повече (348 думи)
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ РОДЕНИ НА 5 НОЕМВРИ /ВИДEОПОЗДРАВ/    
ПарламентЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ РОДЕНИ НА 5 НОЕМВРИ /ВИДEОПОЗДРАВ/
 
прочети повече (8 думи) Коментар
Коментари (0)
Марешки побесня от трибуната: Няма да търпя Каракачанов да си изпълнява мокрите сънища!    
Парламент Вие сега ли се сетихте да работите? То мандата свърши. Цел може да бъде благоденствието и просперитет, а не кое да е името. Това заяви от трибуната лидерът на партия "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки. "Няма ли достойни хора в НФСБ и ВМРО, които да застанат на тези позиции? Защо да се срути правителството? Каракачанов ще каже, че се готвя да заема неговото място. Ние няма да участваме в управление. Не сме еднодневки", каза той.
 
прочети повече (123 думи)
НИЩО НОВО НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА - И ТРЕТИЯТ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ КАБИНЕТА "БОРИСОВ-3" НЕ УСПЯ    
Парламент Парламентът отхвърли вота на недоверие към правителството "заради провал в областта на здравеопазването". От гласувалите 232 депутати 99 бяха "за", а 133 против, без въздържали се. 
  
 
прочети повече (23 думи)
В ПАРЛАМЕНТА: ДА СЕ ПОЗВОЛИ КОНТРОЛИРАНО ПАЛЕНЕ НА СТЪРНИЩА!    
Парламент Властите трябва да помислят за преразглеждане на пълната забрана за палене на стърнища в България, като се позволи контролирано опалване на площите веднъж на три години. Народният представител Йордан Апостолов предложи това по време на обсъждане на проекта на Закон за поземлените отношения и опазването на земеделските земи в Комисията по земеделие в Народното събрание.
 
прочети повече (193 думи)
ДОБРИЧ Е ОБЯВЕН ЗА ГРАД НА БЪЛГАРСКАТА БОЙНА СЛАВА    
Парламент
Добрич ще увековечи паметта на всички воини, загинали за свободата на Добруджа с обявяването му за град на българската бойна слава. Инициативата на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов е от юли месец 2017 г. и зад нея застанаха Президентът на България Румен Радев, Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева,  народни представители, политически партии, институции, организации, общественици граждани.
 
прочети повече (270 думи)
ДНЕС ПАРЛАМЕНТЪТ ГЛАСУВА ДОБРИЧ И ТУТРАКАН ДА БЪДАТАВА ОБЯВЕНИ ЗА ГРАДОВЕ НА БЪЛГАРСКАТА БОЙНА СЛАВА    
Парламент

Проект на решение за обявяване на гр. Добрич и гр. Тутракан за "Град на Българската бойна слава" се очаква да влезе като втора точка в дневния ред на заседанието на Народното събрание днес, 21 септември.Предложението е внесено на 17.09.2018 г. от народните представители Пламен Манушев, Цвета Караянчева, Константин Попов, Христо Гаджев, Алтимир Адамов, Александър Сабанов, Даниела Димитрова.

 
прочети повече (874 думи)
Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов поемат регионалното, транспортното и вътрешното министерство    
Парламент
Парламентът избра тримата нови министри. Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов се заклеха и поемат регионалното, транспортното и вътрешното министерство.
 
прочети повече (121 думи)
Отмениха гласуването на министерските оставки    
Парламент

Гласуването на министерските оставки отпадна от дневния ред на парламента. Председателят на НС Цвета Караянчева обясни, че в деловодството не е внесен указ на президента Румен Радев, с който освобождава Младен Маринов като главен секретар на МВР. Поради тази причина тя предложи гласуването на трите оставки да отпадне от дневния ред. „За“ предложението ѝ гласуваха 121 народни представители, 23 бяха „против“, а 32 се въздържаха.

 
прочети повече (175 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди