изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 05:36 EET
Кеворк Кеворкян: Озверяване    
КоментариСъобщиха ни по телевизията, че двама старци умрели от измръзване в Бреница, община Кнежа. Според кмета на селото било невъзможно да ги настанят в социален дом - изискванията били „жестоки“, чакало се по четири-пет години, кандидатът трябвало да има голяма пенсия или някакви имоти.
Няма какво да шикалкавим, решението е: кучешка смърт за такива клетници. Това им се полага в Европейска България.
 
прочети повече (521 думи)
Дните на долара са преброени? Срив от 30% и дълги години спад му предричат глобален стратег на JP Morgan и милиардер    
Коментари Тези дни американската валута рязко поевтиня, като реагира на изявлението на председателя на Федералния резерв на САЩ (Фед) Джером Пауъл, че лихвените проценти сега са малко под неутралния диапазон. Финансистите спокойно се отнасят към такива колебания, но предупреждават: до края на 2019 г. доларът ще влезе в низходяща траектория и то в продължение на много години. Милиардерът и инвеститор Рей Далио е сигурен: курсът на долара ще рухне с 30% поради "тройния дефицит на САЩ", което в крайна сметка ще доведе до неизбежното - доларът ще загуби статута си на световна резервна валута.
 
прочети повече (473 думи)
СЪВРЕМЕННАТА ТЕОРИЯ НА ЕЛИТА    
Коментари Понятието „елит“ произлиза от френската дума „elite“, която означава „най-хубаво“, „отбрано“, „избрано“. Теорията на елита включва социално-философски, социологични, политикологични и културономични концепции, които утвърждават, че елитът представлява съвкупност от доминиращи (господстващи) обществени групи (образувания), които формират (създават) и осъществяват (реализират) държавната, националната, социалната, културната и икономическата политики. Те се явяват необходими и жизненоважни структурни или фундаментални компоненти, осигуряващи устойчивото развитие на всяко общество, държава и нация.
 
прочети повече (2 444 думи)
ТРУДЪТ - СПОРЕД… МИЗЕРИЯТА    
КоментариНякой, пък може и мнозина, да не харесат тези редове.
Тяхна си работа.
Те са от другата страна на човещината. Те са от отсрещната страна на т.нар. социален капитализъм, който бе блян за избухналата в протести срещу партията-държава България.
 
прочети повече (644 думи)
Проф. Иво Христов в Добрич: В света се очертава силов триъгълник - САЩ, Китай, Русия    
Коментари “Светът „клокочи”, светът навлиза в една изключително нестабилна фаза, а събитията от последните само 20 дни говорят за една особена компресия на историята”. Това каза проф. Иво Христов в Добрич, поканен в града за среща на тема „Геополитически рискове и хоризонти, актьори и сценарии. В препълнената зала на  Огледална зала „Нели Божкова” той очерта глобалната картина, като щрихира различните дори взаимно изключващи се интереси на геополитическите сили.
 
прочети повече (696 думи)
Борисов с лекота надприказва Трифонов, който не успя да му зададе нито един остър въпрос    
Коментари Слави Трифонов направи възможно най-слабото и слагачесто интервю с премиера Борисов. Преди седмица от шоуто отправиха покана към премиера, президента, омбудсмана, главния прокурор да гостуват в студиото и да отговорят на най-важните за страната въпроси. Отказа само президентът Румен Радев. И ще се окаже прав!
 
прочети повече (999 думи)
КЕВОРК КЕВОРКЯН: МУТРИ И МУТРИ - СЛЕД ОСТАВКАТА    
Коментари Оставката на Симеонов показа, че все още има някаква енергия в Народа.
За Властта обаче тя е само повод за сватовничество.
Трябва да бъдат успокоени Трите Булки – наричани неизвестно защо Обединени Патриоти, на които все не може да се угоди.
 
прочети повече (580 думи)
ДВА ТЕЖКИ, МНОГО ТЕЖКИ ВЪПРОСИ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МЛАДИ    
КоментариДва тежки, много тежки въпроси на протестиращите млади хора:
- Пенсионерите толкова ли са доволни от мизерните си пенсии и скотски живот /според техните думи/, та ги няма на протестите на младите, които издигат искания за по-високи пенсии, за намаляване на цените на лекарствата, за намаляване на данъка за старите автомобили и застраховките?...
 
прочети повече (771 думи)
НАРОДЪТ СЕ ТОПИ…. НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ – НЕ!    
Коментари
Официалните данни сочат, че повече от 2 милиона българи са напуснали - също официално - България.
От грубо по-грубо пресметнато, това е около 20-25 процента от населението, когато по Конституция бе прието депутатите да бъдат 240 в Народното събрание.
 
прочети повече (179 думи)
ИСТИНСКИТЕ ПАТРИОТИ УВЕНЧАХА БЪЗСМЪРТИЕТО СИ НЕ КАТО УПРАВЛЯВАЩИ…    
Коментари Валери Симеонов си подаде оставката.
И аз я желаех. Имам племенница, която бе увредена по време на раждането. Беше 7 април. Лекарите имаха банкет /и при социализма имаше банкети/. И вместо едно нещо, направиха друго. Връщане няма. Стела е на 50 години сега. И е още е дете. След раждането й, мъката се стовари най-вече върху майка ми. Тя я гледаше, за да работят брат ми и снаха ми. Също инвалиди. Тяхната мъка бе неизмерима. Брат ми си отиде с нея. Снаха ми още се гърчи в нея. Племенникът ми също.
Снаха ми и племенникът ми нито бяха през тези дни кресливи, нито пък Стела бе уж болна.
Такъв е животът!
 
прочети повече (753 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди