изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 10:28 EET
ЧЕСТВАТ 110 ГОДИНИ КУРОРТ „СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА“ В РУСИЯ    
Туризъм 110-годишнината на първия български морски курорт Св. Св. Константин и Елена е  чествана и в Русия. Вчера от 18.30 часа в Български културен институт в Москва беше направена презентация на курорта - дългогодишните му традиции в гроздолечението, морелечението, климатолечението, съвременният комплекс с новите хотели и СПА центрове, лечебните свойства на минералните води, условията за ваканция, спорт, рехабилитация, грижи за здравето, възможностите за културен и кулинарен туризъм. Като продължение на празниците на гроздолечението и виното, които са част от съпътстващата програма за годишнината, гостите на събитието в Русия дегустираха селекция български вина.
 
прочети повече (124 думи)
ОБУЧЕНИЕ В АЛБЕНА ПО ПРОГРАМА „РОМАКТ“    
ТуризъмОбучение на тема „Изграждане на капацитет за социално включване на местно ниво на маргинализирани групи“ се проведе на 29-30.11.2018 г.  в курорта Албена.  В него се включиха директори и учители от детски градини и училища, педагогически съветници и социални работници за работа с деца, общински служители, представители на МАГ, сформирана по Програма „РОМАКТ“.
 
прочети повече (74 думи)
7-степенно ГУРМЕ меню, инспирирано от природата    
Туризъм
Специално авторско меню от Chef Иван Георгиев, Chef Николай Диков и Chef Христо Узунов. Pastry Chef Сияна Георгиева.
 
прочети повече (23 думи)
Прецедент на Балканите! Странната тъмнокоса и синеока Ева, която само в Далечния Изток са виждали, ще заработи в български хотел    
Туризъм
Изключителна иновация, невиждана досега на Балканите, е напът да дебютира в бургаския хотел „Аква“. Това съобщи мениджърът на хотела Борис Минчев, цитиран от Флагман.бг. Технологията се казва EVA Receptionist и представлява киоск за обслужване на клиенти, който в бъдеще би могъл да е способен да замени изцяло човешката работна ръка на рецепция. За момента обаче и дума не може да става за това. „Пилотно въвеждаме на системата в България и дори на Балканите. В Далечния Изток – особено в Китай, Япония и Корея, тази практика вече е активна от години и има значително подобряване на обслужването.
 
прочети повече (244 думи)
Защо чукчите менкат жените си? (ВИДЕО)    
Туризъм
Всеки народ, живеещ изолирано от цивилизования свят, има традиции и обичаи, които изглеждат много странни за хората от големите градове, където животът бушува.  Днес, когато съвременният свят бързо се променя и постепенно се увлича в процеса на глобализация, традициите на малките народи изчезват и стават обект на историята. Някои обичаи обаче все още живеят и озадачават останалата част от обществото. Днес ще говорим за чукчите и за интересната система на техните семейни и брачни отношения.
 
прочети повече (564 думи)
ДЕЙНОСТ НА МЕСТАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ ПРЕЗ АВГУСТ 2018 ГОДИНА    
Туризъм
През август 2018 г. в област Добрич са функционирали 167 места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 12.2 хил., а на леглата - 29.7 хиляди. В сравнение с август 2017 г. общият брой на местата за настаняване, стаите и леглата в тях нараства съответно с 3.7, 2.5 и 2.8%. 
Flamingo Grand / Фламинго Гранд Албена / Albena Албена / Albena Снимка: Йоанна Дукова Албена / Albena Снимка: Йоанна Дукова
 
прочети повече (169 думи)
ЗА НОВА ГОДИНА - ХИТОВИЯТ СПЕКТАКЪЛ НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ „MAMMA MIA” НА СЦЕНАТА В АЛБЕНА    
Туризъм
За новогодишните празници в Албена ще гостува Софийската опера и балет със световния мюзикъл „Mamma Mia”. На 30 декември от 17:00 ч. във Вариете театър Албена публиката  ще има възможност да се докосне до един от най-хитовите мюзикъли, спечелил симпатиите и уважението на меломаните - „Мamma Mia” - с музика на шведската поп-група АВВА.
 
прочети повече (154 думи)
ИНОВАЦИИТЕ И УСТОЙЧИВОТО РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА ОБСЪДИХА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СЕКТОРА ОТ БЪЛГАРИЯ, АЛБАНИЯ, ГЪРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ    
Туризъм
Завърши тридневното съвместно обучение по менторство и иновации за повишаване устойчивостта на предприятията в сектора на гостоприемството, организирано от Висше училище по мениджмънт (ВУМ), Варна. В него взеха участие над 50 представители на малкия и средния бизнес от сектора на туризма от България, Албания, Гърция и Македония.
 
прочети повече (237 думи)
СЪДИИ И ПСИХОЛОЗИ ДИСКУТИРАТ В АЛБЕНА ЗАЩИТАТА НА ДЕЦАТА ПРИ НАСИЛИЕ    
Туризъм"Участие на детето в гражданския процес, разпознаване и превенция на насилието над деца и синдрома на родителско отчуждение" е темата на регионалната среща между съдии от Варненския апелативен район в к.к. Албена. Обект на дискусията са особеностите на прилагането на ръководните принципи на правата на децата при участието им в гражданския процес: правото им на живот, на оцеляване и развитие, както и на недопускане на дискриминация, съобщават от пресцентъра на Апелативен съд - Варна.
 
прочети повече (123 думи)
50 ГОДИНИ АЛБЕНА: АЛБЕНА С ДОГОВОР ЗА ФРАНЧАЙЗ С МАРИТИМ ЗА ПЕТЗВЕЗДНИЯ ХОТЕЛ „ПАРАДАЙС БЛУ“    
Туризъм
„Албена” АД уведомява регулаторните органи и обществеността, при условията на чл. 100 т от ЗППЦК, че на 15.10.2018 г. се сключи договор за франчайз между „Албена” АД и международната хотелска верига Маритим по отношение на петзвездния комплекс „Парадайс Блу Хотел & Спа“.
 
прочети повече (730 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди