изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:34 EET
НИДАЛ АЛГАФАРИ В ШАБЛА    
Култура
Вчера, в НЧ „Зора 1894“ шабленските поклонници на писаната реч се срещнаха с известния журналист, режисьор и пиар -  Нидал Алфагари. Поводът беше представянето на неговия роман-чeтиpилoгия  -  „Бoжe, зaщo Гocпoд лъжe?“, „Aллax, милocт нямaш ли?“, „Любиш ли, ти  Бoг cи!“, „Opиcaни дa избиpaмe.“ Действието на романа се развива през един период от българската история, който почти не е засегнат в нашите учебници, а именно 1700 – 1800 г.
 
прочети повече (196 думи)
АКО ИСКАТЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ ЗА МИНЕРАЛИТЕ…    
Култура
На 4 декември официално бе открит „Център по минералогия и спелеология“ при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ - гр. Добрич. Центърът ще функционира в залата на 3-ти етаж в сградата на читалището. Събитието започна с приветствие от г-жа Елена Юрченко, член на Настоятелството на читалището, която изрази радостта си от разкриването на Центъра и надеждата, че той ще предизвика интереса на добричлии.
[image2]
 
прочети повече (167 думи)
КУЛТУРНИ АКЦЕНТИ    
КултураКУЛТУРНИ АКЦЕНТИ
 
прочети повече (93 думи)
ОБЩИНА ДОБРИЧ ОБЯВЯВА III ОБЛАСТЕН КОНКУРС РЕЦИТАЛ „ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ“    
КултураОбщина Добрич ще проведе на 23 февруари III Областен конкурс рецитал „За да я има България“. Конкурсът се посвещава на Националния празник на България – 3 март и се организира в партньорство с Драматичен театър „Йордан Йовков“. Неговата цел е  да популяризира българската литература и да пробуди национално самочувствие, да стимулира интереса на децата и младите хора към интерпретиране на произведения на български поети и писатели.
 
прочети повече (114 думи)
ФАМИЛИЯ ОХРИДСКИ: БЕЛИТЕ ЛЯСТОВИЦИ НА ЕВРОПА - НДТ - 29.11.2018 /СТРАНИЦА/    
Култура БЕЛИТЕ ЛЯСТОВИЦИ НА ЕВРОПА - НДТ - 29.11.2018 - /СТРАНИЦА ЗА ЛИТЕРАТУРА, ИЗКУСТВО И КУЛТУРА НА МЛАДИ ТАЛАНТИ/
 
прочети повече (1 думи)
КУЛТУРНИ АКЦЕНТИ    
КултураКУЛТУРНИ АКЦЕНТИ
 
прочети повече (69 думи)
КУЛТУРНИ АКЦЕНТИ    
Култура КУЛТУРНИ АКЦЕНТИ
 
прочети повече (114 думи)
НА „СРЕЩА“ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
КултураКметът на община Добричка – инж. Тошко Петков кани жителите на общината на спектакъла-миниатюра „Среща“. В него участват голямата добричка актриса Ема Георгиева и нейния син Георги Калчев, като миниатюрата е тяхно авторско дело. Първите представления се състояха вече в селата Плачидол, Бранище и Победа и се приеха радушно и много емоционално от зрителите.
 
прочети повече (72 думи)
КУЛТУРНИ АКЦЕНТИ    
КултураКУЛТУРНИ АКЦЕНТИ
 
прочети повече (113 думи)
НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“ ПРЕДСТАВЯ АВТОРА НА БЪЛГАРСКИЯ ХИМН    
Култура
От 29 ноември до края на календарната 2018 година всички посетители на Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 година“ - гр. Добрич, могат да разгледат във фоайето на културния институт художествено-документалната изложба „Мила Родино", посветена на 155-годишнината от рождението на създателя на българския национален химн Цветан Радославов.
 
прочети повече (391 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди