изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:02 EET
БЕЗ СЕРИОЗНИ ТРАВМИ ОТ ПОЛЕДИЦАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ    
ЗдравеДобричлии се разминаха с леки травми от поледицата през последните дни.  43-ма са пациентите, потърсили помощ в Спешното  отделение на МБАЛ – Добрич, през почивните дни. От тях 5 са деца и 38 възрастни. Всички случаи са  били с леки наранявания и  не се е наложила хоспитализация.
 
прочети повече (56 думи)
Учени с откритие за множествената склероза    
Здраве Специалисти от Медицинския колеж на министерството за ветераните на САЩ са провели изследване, в което са анализирали влиянието на ниските дози от лекарството върху протичането на автоимунния енцефалит – аналог на множествената склероза при мишките, предаде БГНЕС.
 
прочети повече (61 думи)
МБАЛ ДОБРИЧ Е ПОДГОТВЕНА ЗА ПО-СЕРИОЗНА ЗИМНА ОБСТАНОВКА    
ЗдравеМБАЛ  Добрич е подготвена за по-усложнена зимна обстановка, като са взети всички предварителни мерки. Парната инсталация на болничното заведение функционира нормално и всички отделения са добре отоплени. Здравното заведение има готовност в случай на усложнена зимна обстановка да хоспитализира превантивно бременни и хронично болни пациенти, като разполага с достатъчно свободни легла.
 
прочети повече (35 думи)
НЕИЗМЕРИМА ХУМАННОСТ    
Здраве 120 години от рождението на д-р Газурков
 
прочети повече (835 думи)
ЗДРАВНА КОНСУЛТАЦИЯ: ПЕНСИОНЕРИТЕ ИМАТ ЛИ ПРАВО НА ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ ПО НЗОК?    
Здраве Аз съм пенсионерка на 67 години. Моля да уточните дали възрастните жени като мен имаме право на профилактичен преглед както всички пациенти над 18 години? Или попадам единствено в графата “жени от 50 до 69 години включително”, където е посочено, че имам право на мамография на млечни жлези веднъж на 2 години?
 
прочети повече (325 думи)
ОБЩИНСКИ ФОНД „ЗДРАВЕ“ ПОДПОМАГА ДЕСЕТ МЛАДИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ    
Здраве    На поредното заседание на Управителния съвет на Общински фонд „Здраве“ бяха одобрени още две кандидатури за подпомагане от фонда. Двама млади лекари от МБАЛ -  Добрич ще получат средства за възстановяване на такси за участие в основни курсове за придобиване на специалност, възстановяване на месечни такси в общинска детска ясла и общинска детска градина, както и на средства за пътно-транспортни разходи.
 
прочети повече (149 думи)
Жените в Китай не страдат от рак на гърдата, защото не ядат този продукт! Кратък ТЕСТ трябва ли вие да се притеснявате?    
Здраве Хиляди жени годишно се разболяват от рак на гърдата. Някои от тях успяват да хванат заоляването в началото и да се спасят, но като цяло статистиката е безмилостна и сочи, че това е най-широко разпространеният рак сред жените и е на второ място като причина за смъртността при тях.
 
прочети повече (621 думи) Коментар
Коментари (0)
"Вместо сладко - кръшкайте веднъж седмично!", д-р Огнян Пелов    
Здраве Д-р Огнян Пелов е интересен човек. Роден на 9 август 1960 г. в гр. Бяла Слатина в семейство на лекари. През 1984 г. той завършва медицина и започва да практикува акушерство и гинекология в родния си град (до 1990 г). Следва обучение в “University of Stellenbosch” – Южна Африка, работи в “Еdendale Hospital” – Pietermaritzburg и Университетската болница “Тygerberg Hospital – Cape Town” (хирургия). Става свидетел на първите свободни избори в Южна Африка през 1994 г. в “Khayelitsha Hospital – Cape Town”, където извършва успешно първата си сърдечна операция, последвана от редица спасени животи в травматологията на “Тygerberg Hospital”. Независимо от обещаващото бъдеще в ЮАР д-р Пелов последва голямата си мечта и заминава за снежна Канада през 1998 г.
 
прочети повече (1 074 думи)
ЗАБРАНЕНО ЗА МЪЖЕ: ДОБРО УТРО С ЕДИН НЕОБИКНОВЕН МУЗИКАЛЕН МАСАЖ /ВИДЕО/...    
Здраве ЗАБРАНЕНО ЗА МЪЖЕ: ДОБРО УТРО С ЕДИН НЕОБИКНОВЕН МУЗИКАЛЕН МАСАЖ /ВИДЕО/...
 
прочети повече (1 думи)
Скенерът в МБАЛ - Добрич, отново работи.    
Здраве В края на миналата седмица скенерът в добричката болница отново работи.  За неговият ремонт  са вложени 185 000 лв. и от петък 02.11.2018 г. пациенти на здравното заведение вече  на място се преглеждат и не се налага да бъдат извозвани до балчишката болница.
 
прочети повече (28 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди