изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 07:35 EET
ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА И/ИЛИ ТЪРСЕЩИ ИЛИ ПОЛУЧИЛИ МЕЖДУНАРОДНА ЗАКРИЛА    
Европейски съюз
ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА И/ИЛИ ТЪРСЕЩИ ИЛИ ПОЛУЧИЛИ МЕЖДУНАРОДНА ЗАКРИЛА


 
прочети повече (1 думи)
УЧИТЕЛ ОТ ФИНАНСОВО-СТОПАНСКА ГИМНАЗИЯ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ПРЕДСТАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ В СЕМИНАР НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА    
Европейски съюзНа 20 и 21 ноември Европейският парламент организира семинар за преподаватели в Брюксел, които участват в Програмата за училища посланици на Европейския парламент. Милена Николова – ръководител на направление ИКТ във ФСГ „Васил Левски“ град Добрич и  cтapши пocлaниĸ oт гимназията бe eдин oт пeтимaтa yчитeли, които бяха наградени да пpeдcтaвят Бългapия нa cъбитиeтo. Съвместно с тях в ceминapa взexa yчacтиe около 100 пpeпoдaвaтeли oт cepтифициpaни yчилищa пocлaници oт 28 cтpaни члeнĸи нa Eвpoпeйcĸия съюз.
 
прочети повече (224 думи)
Български фирми са печелили от оръжие, което се е оказало в ръцете на ИДИЛ    
Европейски съюз Продажбите на оръжие за Саудитска Арабия са в нарушение на Общата позиция на Европейския съвет за контрол върху оръжейния експорт, заяви в интервю за предаването "Събота 150" евродепутатът Сабине Льозинг: “Те нарушават недвусмислено критерия за човешките права, а също, като имаме предвид реекспорта на това оръжие към райони, обхванати от въоръжен конфликт“, каза Льозинг. Тя е инициатор на резолюцията, с която по-рано този месец Европарламентът призова за оръжейно ембарго срещу Рияд и съюзниците му заради военната им интервенция в Йемен.
 
прочети повече (147 думи)
Лидерите на 27-те оставащи страни в ЕС одобриха единодушно споразумението за Брекзита    
Европейски съюз  Лидерите на 27-те страни от ЕС одобриха единодушно споразумението за излизане на Великобритания от съюза, обяви тази сутрин председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от осведомителните агенции.
 
прочети повече (135 думи)
Лидерите на ЕС се събират в Брюксел, за да оформят "развода" с Великобритания    
Европейски съюз Държавните и правителствените ръководители на 27-те държави-членки на ЕС ще се съберат днес в Брюксел, за да оформят "развода" с Обединеното кралство - да одобрят текста на споразумението от 585 страници за излизането на кралството от общността. Лидерите на ЕС възнамеряват да одобрят още един документ - политическа декларация, определяща бъдещите отношения между Брюксел и Лондон.
 
прочети повече (243 думи)
ЕС ВЪВЕЖДА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ОТПЕЧАТЪЦИ И ЧИП В ЛИЧНИТЕ КАРТИ    
Европейски съюз Съветът на ЕС одобри предложението на Европейската комисия занапред личните карти на гражданите на Общността, на техните съпруги или съпрузи, както и разрешенията за престой на чужденци, да бъдат уеднаквени.
 
прочети повече (111 думи)
Тереза Мей твърдо отсече коя ще бъде съдбоносната дата за Великобритания и Европа!    
Европейски съюз
Премиерът на Великобритания Тереза Мей твърдо отсече, че на 29 март 2019 година страната й ще напусне Европейския съюз. Това тя направи пред парламента на страната. Тя обоснова думите си с желанието и волята на британците, предават световните медии. Мей посочи, че нейното правителство никога няма да проведе втори референдум за Брекзит.
 
прочети повече (392 думи)
ЕВРОСЪЮЗЪТ ПАК СЕ ТРЕСЕ: Рим отказа да отстъпи в бюджетния спор с ЕС    
Европейски съюз
Управляващите в Рим заявиха, че се придържат към зададените в проектобюджета си цели за държавен дефицит от 2,4% и икономически ръст от 1,5% за следващата година. Решението на коалиционните партньори от крайнодясната партия „Лига“ и антисистемното движение „Пет звезди“ подкопава опитите на финансовия министър Джовани Триа за постигане на разбирателство с Европейската комисия, която заплаши да наложи наказателни мерки срещи Италия, ако финансовата рамка не се коригира.
 
прочети повече (472 думи)
Мей: Преговорите за Брекзит са към края си, но различията остават    
Европейски съюз

Преговорите за Брекзит са към края си. Това заяви британският премиер и основен преговарящ от британска страна Тереза Мей, цитирана от "Ройтерс". Тя е направила изявлението на събитие в Лондон. В същото време различията по редица въпроси остават, не скри тя.

 
прочети повече (183 думи)
ВКЪЩИ, НА РАБОТА, НА УЧИЛИЩЕ...    
Европейски съюз Дигиталната публикация представя актуални статистически данни за жените и мъжете в Европа
 
прочети повече (612 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди