изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-15 @ 08:58 EET
Окръжен съд - Добрич остави в ареста мъж, обвинен за помагачество при държането на 4 кг кокаин    
Ред и сигурност         Окръжният съд остави без уважение молбата на мъж от Добрич за изменение на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. 43-годишния Живко Ж. е привлечен като обвиняем за това, че през август 2007г., в съучастие с друг мъж от Добрич, като помагач, умишлено улеснил държането без надлежно разрешително на 4 004.3 гр. кокаин, на обща стойност 1 001 063 лв., с цел разпространение. Според обвинението деянието е останало недовършено в стадия на опита по независещи от него причини.
 
прочети повече (222 думи)
ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА ЗА ШОФЬОР, УБИЛ СЛОВАШКИ ГРАЖДАНИН    
Ред и сигурност55-годишният подсъдим Стефан Д., който беше предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за причиняване смъртта на словашки гражданин и средни телесни повреди на спътника му при пътен инцидент в аварийната лента на автомагистрала „Хемус“, получи осъдителна присъда. Състав на Варненския окръжен съд го осъди на 3 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок и го лиши от право да управлява МПС за 3 години. Присъдата бе постановена при условията на съкратено съдебно следствие и 55-годишният водач на камион-влекач бе признат за виновен за престъпление по член 343, ал. 4, във връзка с ал. 3, буква „б“ от НК.
 
прочети повече (286 думи)
БАБА ПОДАРИ 4 000 ЛЕВА НА АЛО ИЗМАМНИК    
Ред и сигурност77-годишна жена от Добрич е поредната жертва на телефонна измама, съобщават от полицията.
 
прочети повече (68 думи)
ОТНОВО КРАДАТ РАЗСАД ЗА ЛАВАНДУЛА    
Ред и сигурностКражбите на разсад за лавандула отново започнаха, съобщават от полицията.
 
прочети повече (37 думи)
ХВАНАХА НЕПРАВОСПОСОБЕН ШОФЬОР С ФАЛШИВ ТАЛОН    
Ред и сигурност30-годишен мъж от село Голеш е задържан за 24 часа, след като бе хванат да шофира с множество нарушения. На 4 декември, около 16:00 часа, по пътя от с. Коларци - посока град Добрич, е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен” с немски регистрационни табели.
 
прочети повече (41 думи)
МЯРКА „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ ЗА 23-ГОДИШЕН, РАЗСЛЕДВАН ЗА УБИЙСТВОТО НА МАЙКА СИ    
Ред и сигурност    Окръжен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 23-годишния К.Р., разследван за убийство. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 2 декември т.г. в тервелското село Честименско, умишлено е умъртвил 51-годишната си майка.
 
прочети повече (171 думи)
ГОРСКИТЕ СТРАЖАРИ ЗАДЪРЖАХА АВТОМОБИЛ С НЕЗАКОННА ДЪРВЕСИНА    
Ред и сигурност Автомобил, натоварен с 0,5 куб. м дърва за огрев, е задържан при обход на територията на ДЛС „Балчик”. На нарушителя са съставени два акта по Закона за горите.При проверки в Добричко служителите на ДЛС „Тервел” се натъкнали на незаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев. Дървесината, която е от вида цер и се оказала с контролна горска марка, е конфискувана, а съставеният констативен протокол е изпратен по компетентност на Районната прокуратура.
 
прочети повече (53 думи)
СЛЕД ГРАБЕЖ НА ТЕЛЕФОН НАРКОМАН ВЛИЗА В СЪДА    
Ред и сигурност34-годишният Димитър Д. е предаден са съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за грабеж на мобилен телефон, представляващ опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от НК. Подсъдимият имал от години проблеми със зависимостта си към наркотиците. Няколко пъти направил опити да се измъкне от тази зависимост, като се лекувал в Испания без резултат. Димитър живеел в жилището на майка си. За да си набави дрога, разпродал цялата покъщнина. Това довело до решението на майка му да се изнесе от апартамента и да спре да му помага.
 
прочети повече (166 думи)
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 5.12.2018    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 5.12.2018
 
прочети повече (268 думи)
КРАЖБИ    
Ред и сигурностКРАЖБИ
 
прочети повече (165 думи)
ПРАКТИЧЕСКИ ПРЕПОРЪКИ ОТ ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ” ЗА СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК    
Ред и сигурностСтудентите са готови за поредица празнични дни и нощи. Повечето от тях по традиция планират поне една или две нощувки в планината или на друго приятно и атрактивно място. Купоните са дълги и напоени - освен с емоции, и с много енергийни и алкохолни напитки, напомнят от отдел „Пътна полиция” при Главна дирекция „Национална полиция”.
 
прочети повече (448 думи)
112 НОВИНИ    
Ред и сигурност112 НОВИНИ
 
прочети повече (177 думи)
15-ГОДИШЕН С БОГАТА КОЛЕКЦИЯ ОТ НАРКОТИЦИ    
Ред и сигурностНа 30 ноември, около 14:30 часа, в град Каварна е извършена проверка на 15-годишен младеж от с. Белгун, обл. Добрич. В хода на проверката са установени 13 броя топчета бяло вещество, реагиращо на амфетамин с тегло 0,75 грама и 3,45 грама суха тревна маса,  реагираща на канабис.
 
прочети повече (55 думи)
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 3.12.2018    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 3.12.2018
 
прочети повече (519 думи)
ОСЪДИХА СИРИЕЦ, ПРЕМИНАЛ НЕЗАКОННО ГРАНИЦАТА НИ И НЕГОВ СЪНАРОДНИК, ПОДПОМОГНАЛ ПРЕМИНАВАНЕТО    
Ред и сигурност    Районен съд - Генерал Тошево одобри споразумения, сключени между двама сирийски граждани, техните защитници и прокуратурата. С постигнатите споразумения страните приемат за безспорно установено, че на 9 ноември т.г. единият от подсъдимите, в ролята на водач, е извел другия през границата на страната ни. Незаконното преминаване било извършено в землището на село Йовково, между 131 - 132 гранични пирамиди.
 
прочети повече (124 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди