изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:10 EEST
СЛЕД ГРАБЕЖ НА ТЕЛЕФОН НАРКОМАН ВЛИЗА В СЪДА    
Ред и сигурност34-годишният Димитър Д. е предаден са съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за грабеж на мобилен телефон, представляващ опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от НК. Подсъдимият имал от години проблеми със зависимостта си към наркотиците. Няколко пъти направил опити да се измъкне от тази зависимост, като се лекувал в Испания без резултат. Димитър живеел в жилището на майка си. За да си набави дрога, разпродал цялата покъщнина. Това довело до решението на майка му да се изнесе от апартамента и да спре да му помага.


На 22 октомври тази година подсъдимият позвънил на своя съседка и я помолил от нейния телефон да се обади на майка му. Разочарованата от сина си жена обаче отказала да разговаря с него. Димитър си тръгнал и след десетина минути отново позвънил на съседката си с молба да потърси баба му.
Докато жената набирала телефонния номер, посочен от подсъдимия, той издърпал от ръцете й мобилния телефон. След това отишъл при свой познат от участието им в метадонова програма за лечението на наркозависимостта им, и го помолил да заложи телефона в заложна къща срещу 100 лева.
Пострадалата съседка подала сигнал до полицията и срещу 34-годишния Димитър започнало досъдебното производство. Той бил задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд и вече е приведен във варненския затвор.
Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в съда. Ако бъде признат за виновен, Димитър Д. може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди