изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 14:35 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ ОБЩИНА ШАБЛА ПОСЕТИХА ЕКОМУЗЕЙ В ДЕВНЯ    
ЕкологияВ началото на лятото, от „Екоколект“ АД, отправиха покана към община Шабла, ученици от училищата в Общината да посетят първия интерактивен детски музей в България, „Пътят на отпадъците“. Музеят е създаден от „Девня Цимент“ АД и се намира на територията на завода в град Девня. Учениците от СУ „Асен Златаров“ - Шабла и ОУ „Климент Охридски“ - Дуранкулак, осъществиха визитата си в музея на 12 октомври.
 
прочети повече (452 думи)
ОБЩИНА ДОБРИЧ - С НАГРАДА ОТ КОНКУРС ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ    
ЕкологияНа официална церемония вчера във Френския институт на България бяха връчени награди от третото издание на конкурса „ЕКООБЩИНА“. Община Добрич е отличена в категорията „Енергийна ефективност на сградите - община с население над 40 000 жители“. Призът бе връчен на Кмета на Добрич Йордан Йорданов от зам.-министъра на МРРБ Деница Николова и посланика на Франция у нас Н. Пр. Ерик Льобедел.
 
прочети повече (148 думи)
ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ НА ТЕРВЕЛ ПОЛУЧАВА АКТ 16    
Екология
Държавна приемателна комисия прие новоизградената пречиствателна станция на град Тервел в края на месец септември. Съоръжението представлява втора фаза от проекта за воден цикъл на Тервел. Обект „Реконструкция на пречиствателна станция за отпадни води в гр. Тервел“ бе изпълнен по договорно споразумение с ДЗЗД „СКИТИЯ“.
 
прочети повече (445 думи)
50 ГОДИНИ АЛБЕНА: ЗАПОЧВА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НИВИТЕ, УНИЩОЖЕНИ ОТ СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ В МЕСТНОСТТА МОМЧИЛ КРАЙ БАЛЧИК    
Екология Министерство на околната среда съгласува проект за рекултивация на нарушени терени в местността Момчил край Балчик. Нивите са били увредени при експлоатация на бивша кариера и замърсени със строителни отпадъци. Целта на инвеститора „Албена“ АД е да се възстановят земеделските земи, които са в имоти с обща площ 630 декара.
 
прочети повече (159 думи)
ЕКОЛОЗИ ОТ МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ГОСТУВАХА В ШАБЛА    
Екология Част от участниците в инициативата „EU COST Action, Payments for Ecosystem Services“ пристигнаха на 26 септември в Зеления образователен център (ЗОЦ) в Шабла. Преди да посетят ЗОЦ, еколозите бяха разгледали Дуранкулашкото езеро.
Самата Кост Акция е започнала преди две години и ще продължи до 2020 г. Това е международна инициатива, в която са включени еколози от 40 държави: повечето страни от ЕС, Мароко, Йордания, Япония, Виетнам. Международната делегация беше водена от проф. Марияна Любенова, преподавател в катедра „Екология“ на СУ „Св. Климент Охридски“.
 
прочети повече (208 думи)
ДА ПОСАДИМ ЗАЕДНО ДЪРВО    
Екология
Регионална библиотека „Дора Габе”, учениците от III г клас на СУ „Димитър Талев” и родители се включиха в Световния  ден на чистенето - 15 септември.
 
прочети повече (163 думи)
СТОПАНИСВАНЕ И ВЪЗОБНОВЯВАНЕ НА ДЪБОВИТЕ ГОРИ    
Екология Темата за стопанисването и възобновяването на дъбовите гори е една от най-актуалните не само за Североизточна България, но и за цялата страна. С цел „Изследване и демонстриране на лесовъдския ефект от провеждане на различни видове сечи в екологичен, икономически и социален аспект, успоредно с отчитане на промените в останалите екосистемни услуги” на територията на ДГС-Генерал Тошево, е обособен Демонстрационен учебен обект с площ 2100.4 ха, от която залесената е 2013.3 хектара.
 
прочети повече (197 думи)
Резерват "Калиакра" нараства с нови седем имота    
Екология Министерството на околната среда и водите стартира процедура за увеличаване на площта на резерват „Калиакра”, който се намира в землищата на селата Българево и Свети Никола, община Каварна, съобщиха от общинската управа. 
 
прочети повече (183 думи)
Регионална Библиотека „Дора Габе” предлага специализирана литература по екопроект    
ЕкологияРегионална Библиотека „Дора Габе” предоставя книги, свързани с екопроект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България”.  Проектните дейности ще продължат до 19 октомври 2018 г.
 
прочети повече (83 думи)
С МНОГО ЕМОЦИИ ПРИКЛЮЧИ ПРОГРАМА „ЕКО ЛЯТО“ 2018, РЕАЛИЗИРАНА ОТ МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР-ДОБРИЧ    
ЕкологияВ програмата се включиха 80 участника - деца и младежи, които имаха възможността да обогатят своите знания за опазването на природата, запознаха се с правата на детето посредством игрови методи, участваха в поредица от приключения, като велопоход, конна езда, посещение на кино, басейн, пикник, ориентиране в Градски парк. Забавляваха се с „игрите на баба и дядо“, отпразнуваха и деня на шоколада.
 
прочети повече (143 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди