изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:31 EEST
Резерват "Калиакра" нараства с нови седем имота    
Екология Министерството на околната среда и водите стартира процедура за увеличаване на площта на резерват „Калиакра”, който се намира в землищата на селата Българево и Свети Никола, община Каварна, съобщиха от общинската управа. 

Разширяването на резервата е по предложение на община Каварна и предвижда включването на седем имота съгласно кадастралната карта и кадастралните регистри  на с. Българево. Тези имоти представляват ценни екосистеми с характерна степна растителност и животински свят, които трябва да бъдат опазени в тяхната цялост, посочват от местната администрация.

Паралелно  с процедурата за увеличаване на площта на резервата, ще бъде проведена и друга - за намаляване на територията на Защитена местност  „Степите“ (бивша буферна зона на резерват „Калиакра”) с пет от въпросните седем имота.

Съгласно разпоредбите на Закона за защитените територии, МОСВ организира обществено обсъждане на предложението на община Каварна на 28 септември от 10.30 ч. в конферентната зала на Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна. Документацията е на разположение и в РИОСВ-Варна, уточняват от община Каварна. В едномесечен срок заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения, информират от община Каварна. http://bnr.bg/

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди