изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:42 EET
ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДНИТЕ 10-16.12.2018    
Времето
През нощта облачността от запад отново ще се увеличи и до сутринта в западните райони ще започне да превалява дъжд и мокър сняг. На места в Източна България ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°. През деня ще се появи умерен, в следобедните часове и временно силен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. До вечерта валежите ще обхванат по-голямата част от страната, ще са предимно слаби от дъжд, в планинските райони – от мокър сняг. По-обилни валежи са възможни в югоизточните райони. Максимални температури между 3° и 8°.
 
прочети повече (322 думи)
ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДНИТЕ 9.-15.12.2018    
Времето
През нощта, главно в Западна България ще има превалявания от дъжд и на отделни места не са изключени поледици. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Минимални температури между минус 1° и 4°. Утре от запад облачността временно ще се разкъса и намалее, но през по-голямата част от деня над Източна България ще се задържи значителна и на места в югоизточните райони ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури между 5° и 10°, в София около 5°. През нощта срещу понеделник от запад облачността отново ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд, а вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен, и с него ще започне да прониква по-студен въздух
 
прочети повече (374 думи)
ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДНИТЕ 7-13.12.2018    
Времето
През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. В сутрешните часове в Дунавската равнина ще се образува на ниска слоеста облачност или мъгла, които ще се задържат почти през целия ден. Утре над страната облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са от минус 5° до 0°, а максималните – между 3° до 8°, в местата с по-трайна мъгла ще са близки до 0°.

 
прочети повече (380 думи)
АЛБЕНА Е ПЪРВИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ КУРОРТ НА СПОРТА    
Времето

Брюксел, 04.12.2018 На официална церемония в Европейския парламент Албена получи приза Европейски курорт на спорта за 2019 година. Наградата е първа в историята на номинациите за Европейски градове и региони на спорта и високо признание за усилията на Албена да бъде популяризиран активният начин на живот и почивка.

 
прочети повече (126 думи)
ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДНИТЕ 6-12.12.2018    
Времето
През нощта само на отделни места в централните и източните райони на страната ще има превалявания, които в Предбалкана ще са от слаб сняг, в ниските части - от слаб дъжд. В Дунавската равнина преваляванията ще са от дъжд и от сняг и там на изолирани места е възможно да се образуват поледици. До сутринта преваляванията ще спрат. Вятърът ще е до умерен - в Източна България ще се ориентира от север-североизток, в Западна ще остане от северозапад. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 4° и 1°. През деня облачността от запад ще продължи да се разкъсва и намалява и около обяд над много райони ще е предимно слънчево. Вятърът в почти цялата страна ще се ориентира от север-североизток и с него дневните температури слабо ще се понижат; максималните ще са предимно от 2° до 7°.
 
прочети повече (423 думи)
ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДНИТЕ 4-10.12.2018    
Времето
През следващото денонощие над страната ще има значителна средна и висока облачност, а в низините и котловините ще има мъгли или ниска облачност, които в Дунавската равнина ще се задържат отново през целия ден и там ще остане най-студено. Ще бъде тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 7° и минус 2°, в крайните югозападни райони и по Черноморието – малко над нулата. Максимални - между 4° и 9°, в Дунавската равнина минус 3° - 0°.
 
прочети повече (386 думи)
ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДНИТЕ 3-9.12.2018    
Времето
През нощта, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно ясно и тихо. В западната половина от Дунавската равнина и в котловините ще има ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, по Черноморието и в крайните югозападни райони – между минус 3° и 0°. Утре, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България с разкъсана висока облачност. В западната половина от Дунавската равнина ще се задържи облачно и мъгливо и там дневните температури ще останат отрицателни: минус 4° - минус 2°, а в останалата част от страната - между 4° и 9°.
 
прочети повече (326 думи)
ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДНИТЕ 2.-8.12.2018    
Времето
През нощта ще е предимно ясно и почти тихо, с разкъсана висока облачност. Ще е студено с минимални температури предимно между минус 11° и минус 6°. В сутрешните часове на места по поречието на Дунав ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня над страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури в Северна България ще са между минус 3° и 2°, докато в Южна ще са предимно между 3° и 8°.
 
прочети повече (313 думи)
ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДНИТЕ 1.-7.12.2018    
Времето
През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. В сутрешните часове в Дунавската равнина ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще е студено с минимални температури между минус 15° и минус 10°, в Южна България от минус 5° до минус 2°. Утре от запад ще се заоблачи с предимно средна и висока облачност, най-късно над североизточните райони, където ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури - в Северна България между минус 4° и 1°, в Южна България и по крайбрежието на морето между 3° и 8°.
 
прочети повече (364 думи)
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ    
Времето
Тази година през декември се очаква средната месечна температура да бъде около и под нормата, която в Северна България и високите полета е 0-1˚, в Горнотракийската низина – 2-3˚, по Черноморието и в най-южните райони – около 4˚, в планините — от минус 8 до минус 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 15° и минус 10°, а най-високите – между 10° и 15°.
 
прочети повече (228 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди