изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 05:37 EET
РИБАРИТЕ ОТЧИТАТ УСПЕШЕН ЕСЕНЕН СЕЗОН, С ИЗОБИЛИЕ ОТ ВСЯКАКВА РИБА    
Лов и риболов „Есенният сезон бе много успешен за риболовния бранш, с изобилие на всякакви видове риба – паламуд, чернокоп, сафрид, барбун”, коментира пред Дарик каварненецът Джемалидин Алиев от УС на сдружение „Черноморски изгрев”, в което членуват 50 риболовни кораба.
 
прочети повече (251 думи)
Инспектори иззеха 160 килограма кефал от бракониер край Бургас    
Лов и риболов Инспекторите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ са иззели 160 килограма кефал от незаконен улов в морето в Бургас. Брокониерът е задържан при проверка в района на товарното пристанище в града. Същият не е притежавал необходимите разрешителни за улов. Това съобщи за БТА изпълнителният директор на ИАРА Галин Николов.
 
прочети повече (272 думи)
РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ПРЯСНА РИБА ПРЕДИ НИКУЛДЕН    
Лов и риболов Рибарите по цялото Добруджанско Черноморие ще отпразнуват подобаващо празника си – Никулден, още повече, че изпращат един сравнително добър сезон. Както повелява традицията, на трапезата им ще има калкан, чернокоп, сьомга, чернокоп, попчета, паламуд. Повечето от морските вълци разкриват, че за тях шаранът не е риба и никога не са слагали на празника си продукти от сладководни басейни.
 
прочети повече (79 думи)
Забраняват лова в 29 района около с. Българево    
Лов и риболов
Забранява се ловът в 29 района около с. Българево, община Каварна, заради потвърдения случай на Африканска чума по свинете при диви свине. Това гласи запове на министъра на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Ловните райони обхващат най-вече териториите до КПП Кайнарджа, обл. Силистра и с. Българево.

 
прочети повече (80 думи)
ОТСТРЕЛЯХА 20 ДИВИ ПРАСЕТА В ЗЕЛЕНКА ЗАРАДИ АФРИКАНСКАТА ЧУМА    
Лов и риболов20 диви прасета, 2 чакала и 1 лисица са отстреляни в почивните два дни в заграденото стопанство Зеленка край каварненското село Българево заради африканската чума, съобщи кметът на Българево Георги Георгиев.
 
прочети повече (213 думи)
Рибар от Балчик се удави край Тузлата    
Лов и риболов Рибар от Балчик стана поредната жертва на морето тази година. Трагедията се разиграла в неделя рано сутринта. Петър и синът му влезли с лодка да вадят мрежите в района на Тузлата. Огромна вълна обърнала плавателния съд. Синът успял да изплува, борейки се с вълните. Баща му обаче се оплел в мрежите и загинал. Информацията бе потвърдена и от началника на Морска администрация – Варна, кап. Валентин Енчев.
 
прочети повече (76 думи)
НА 6 ОКТОМВРИ ЗАПОЧВА ЛОВЪТ НА ДРЕБЕН МЕСТЕН ДИВЕЧ    
Лов и риболов Съгласно Закона за лова и опазване на дивеча ловуването на местен дребен дивеч ще се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници, а на водоплаващ дивеч – след 1 януари и в сряда. Първата дата за провеждане на подобно ловуване е 6.10.2018 г. (събота), като по линия на организирания ловен туризъм, ловът може да се провежда от днес.
 
прочети повече (241 думи)
МК „ПОРТУС КАРИА“ – ТРЕТИ В БЪЛГАРИЯ!    
Лов и риболовМомчетата от шабленския клуб по подводен риболов „Портус Кариа“ постигнаха най-големия си успех за сезона, като на завършилото в неделя в гр. Приморско 50-о Републиканско първенство по подводен риболов на БФПС се изкачиха на почетната стълбица - трето място!
 
прочети повече (94 думи)
ЗАСЯКОХА 600 М БРАКОНИЕРСКА МРЕЖА НА ДУРАНКУЛАК    
Лов и риболов600 метра бракониерска мрежа е извадена от езерото Дуранкулак от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури – Добрич, съобщават от ИАРА.
 
прочети повече (45 думи)
БОЛЕСТ Е НАЛЕГНАЛА ТАЗИ ГОДИНА ДЕЛФИНИТЕ И ПОПУЛАЦИЯТА НА ТЯХНАТА ХРАНА – РИБАТА, СЕ Е УВЕЛИЧИЛА    
Лов и риболов
Това твърди Виктор Лучиянов - Fishmaster

 
прочети повече (889 думи)
ФИШМАСТЪРА: ОЧЕРТАВА СЕ СИЛЕН СЕЗОН ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ РИБАРИ    
Лов и риболов
По крайбрежието има много пасажи от сафрид, хамсия, чернокоп, дори лефер. Това коментира риболовецът от Балчик Виктор Лучиянов, известен с прякора си Фишмастър не само у нас, но и по чужди морета и океани. Той ще бъде един от участниците в приготвянето на голямата рибена чорба за фестивала на цацата, който ще се проведе в Кранево от 8 до 10 юни.
 
прочети повече (145 думи)
Невиждано 3-метрово чудовище извадиха от тихо езеро край Враца! (СНИМКИ)    
Лов и риболов
Невиждан звяр лежи край езерото на ресторант „Чайка“ във Враца. Огромен сом се оглежда лакомо наоколо и мъдри план за спасението си. За негово съжаление Дунав е далече и затова е по-вероятно да влезе в менюто на елитния ресторант, отколкото да се върне обратно в реката. Няколко души са помагали на рибарите да успеят да се преборят с невиждания звяр. След като извадили сома на сушата, те го премерили и ахнали от резултата.
 
прочети повече (75 думи)
РИБНИТЕ ЗАПАСИ В ЧЕРНО МОРЕ НАМАЛЯВАТ, АЛАРМИРАТ РИБАРИ ОТ ШАБЛА    
Лов и риболов Рибните запаси в Черно море намаляват. Липсва подходяща инфраструктура за домуване на лодките. Наблюдава се свръх популация на рапан и уловът му с нерегламентирани съдове. За това алармираха рибари от Шабла на срещата с рибарската общност и директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), доц. д-р Галин Николов.
 
прочети повече (286 думи)
ИЗМЪКНАХА 180 САНТИМЕТРОВ СОМ ОТ ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“ С... ТАКСИ    
Лов и риболов Великотърновски таксиметров шофьор изуми всички с безпрецедентен начин за улов на трофеен сом. Мъжът закачил директно на теглича на таксито си едрия екземпляр и така успял да го извлачи от язовира пред погледите на множество същисани въдичари, съобщи „Борба“.
 
прочети повече (152 думи)
ЛОВНО-РИБАРСКОТО ДРУЖЕСТВО "МОРСКИ ОРЕЛ" - БАЛЧИК ОТЧИТА УСПЕШЕН ЛОВЕН СЕЗОН    
Лов и риболовОтстреляни са 44 диви свине, 56 чакала и 16 лисици, както и над 1500 пъдпъдъка, почти 500 гургулици, 300 бекаса и 250 яребици. Ловувани са още фазани, гривяци и водоплаващи птици.
 
прочети повече (130 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди