изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 15:31 EET
С 99 ФАКЛИ ЗА 20-И ПЪТ ВМРО – ДОБРИЧ ПРИПОМНИ НЬОЙСКИЯ ДИКТАТ    
Политика
За 20-а поредна година ВМРО - Добрич отбеляза с факелно шествие една от най-черните дати в новата българска история.
 
прочети повече (295 думи)
Адемов потвърди, че за ДПС предсрочните избори са неизбежни    
Политика "За нас предсрочните избори са неизбежни, заявили сме го многократно." Това заяви пред БНР председателят на социалната комисия в НС Хасан Адемов. Той подчерта, че заради скандалите "Обединените патриоти" са причината за това по-скоро да има предсрочни избори. Адемов поясни, че все пак отговорността за управлението е на ГЕРБ.
 
прочети повече (296 думи)
КРЪСТИНА ТАСКОВА ОТ ВОЛЯ ДАРИ КНИГИ НА ЧИТАЛИЩЕТО В КАВАРНА    
Политика Зам.-председателят на ПГ на ВОЛЯ Кръстина Таскова продължи кампанията „Бъдете будители с ВОЛЯ“ и вчера от името на парламентарната група дари книги в Народно читалище „Светлина“ в град Каварна. „Щастлива съм, че успях да усетя истинския буден дух на хората там. Хора, които се грижат българщината да бъде жива. Дарих нужната им литература за малки и големи“, коментира Таскова.
 
прочети повече (116 думи)
Съдбата на „Обединените патриоти“ ще стане ясна във вторник    
Политика
На коалиционен съвет във вторник участниците в „Обединените патриоти“ – „Атака“, НФСБ и ВМРО – ще решат бъдещето на коалицията. Там ще бъде обсъдено предложението на Волен Сидеров за оставка на Красимир Каракачанов, както и най-вероятно предложението на НФСБ кой ще замени Валери Симеонов в правителството на Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.
 
прочети повече (578 думи)
Бойко Борисов прие оставката на Валери Симеонов    
Политика Премиерът Бойко Борисов е приел подадената оставка на вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, потвърдиха от правителствената пресслужба. Вицепремиерът депозира днес оставката си, подчертавайки че това е лично негово решение и е свързано с нежеланието му да става повод за напрежение в управлението.
 
прочети повече (631 думи)
ЗАМ.-МИНИСТЪР ЗОРНИЦА РУСИНОВА ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С БИЗНЕСА В ДОБРИЧ    
Политика Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще бъде в Добрич на 16 ноември по покана на народните представители Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев.  Тя ще участва в среща-дискусия на тема „Кадри, заетост и работна ръка. Предизвикателства пред бизнеса".
 
прочети повече (43 думи)
Демократите виждат пълзяща политическа криза    
Политика
Страната е в пълзяща политическа криза. Хората са тежко недоволни от новите налози, които правителството налага. Това заяви на пресконференция съпредседателят на Демократична България и лидер на ДСБ Атанас Атанасов, който изведе оценката на партията за политическата обстановка в страната.
 
прочети повече (342 думи)
Конгресът на БСП ще е на 26 януари, точка за промени в Устава няма да има    
Политика
Националният съвет на БСП прие предложението на Изпълнителното бюро на партията за провеждане на конгрес на 26 януари 2019 година в Националния дворец на културата (НДК). По време на днешното заседание на НС левицата реши, че на предстоящия конгрес точка за промени в Устава на партията няма да има.
 
прочети повече (79 думи)
Нинова захапа ГЕРБ за бюджета и обясни ще присъстват ли социалистите на гласуването    
Политика През 2018 г. ГЕРБ изпълниха алтернативния бюджет на БСП за 2017 г., който преди това отхвърлиха. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти преди представянето на алтернативния бюджет за 2019 г. на партията, съобщава „Фокус“. Нинова посочи, че единственото положително в предложения от правителството бюджет е увеличаването на заплатите. „Но прави впечатление, че не се повишават на най-слабите и уязвимите, които имат нужда.
 
прочети повече (519 думи)
Марешки с ултиматум: Оставки на Симеонов и Каракачанов или ВОЛЯ няма да се регистрира за кворум в НС    
Политика Това става ясно от публикация на Веселин Марешки във „Фейсбук”, където лидерът на ВОЛЯ пише, че очаква оставките до края на новата седмицата
 
прочети повече (153 думи)
ОТМЕНЯ СЕ ГОСТУВАНЕТО НА СТОЯНКА МУТАФОВА В ДОБРИЧ ПО ЗДРАВОСЛОВНИ ПРИЧИНИ    
Политика

Гостуването на голямата актриса Стоянка Мутафова в Добрич, насрочено за утре, се отменя, съобщи мениджърът й Евгени Боянов.


 
прочети повече (234 думи)
ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ: ПРЕДУПРЕЖДАВАХ, ЧЕ КАРТЕЛЪТ ЩЕ ВДИГНЕ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА    
Политика По повод призиви във Фейсбук към лидера на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки да оглави протестите срещу поскъпването на горивата, той коментира темата в личния си профил. “Аз правя това отдавна с реални действия - знаете го добре. Разбира се, че подкрепям недоволните, но ще коментирам и друго. Не обичам фразата “аз казах ли ви”, но в случая е на място.
 
прочети повече (114 думи)
Каракачанов излезе от коалиционния съвет и разкри дали Симеонов е аут от властта    
Политика
"Както виждате, разговорът продължи повече от два часа. За съжаление, Сидеров не дойде. Симеонов обясни надълго и нашироко какво е имал предвид и че не е искал да обиди майките. Какво означава оставката на един вицепремиер? Означава падане на правителството и БСП и ДПС да се върнат на власт, което не е решение на проблема."
 
прочети повече (172 думи)
НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО И ДА НАПУСНЕМ КОАЛИЦИЯТА "ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ"…    
ПолитикаНе е изключено и да напуснем коалицията "Обединени патриоти". Това каза в Пловдив вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов часове след като партията му свали доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група. Причина са недопустимите, според него нападки на лидера на "Атака", отправяни от ефира на партийната телевизия.
 
прочети повече (291 думи)
БЛИЗО МИЛИОН ЗА КНИГИ по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”    
Политика 442 проекта се финансират по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”, която дава възможност за обновяване на библиотечните фондове. Програмата на стойност 1 млн. лв. намери широк отзвук и се радва на одобрението на библиотечната колегия, коментира варненският народен представител от Парламентарната група на ГЕРБ Емилия Милкова, която е дългогодишен директор на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна и член на Управителния съвет на Българската библиотечно-информационна асоциация.
 
прочети повече (409 думи)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди